бетано най-добър сайт за слот игри
Локомотив ПловдивТопФутбол

Томаш: Целта ми е Локо да бъде фактор в Европа, ще трябва да настигнем феновете си

Старши треньорът на Локомотив (Пловдив) Александър Томаш коментира случващото се на „Лаута”, но не подмина и последните два мача на националния отбор. Наставникът е с основна заслуга за доброто представяне на “черно-белите”, които се намират в много добра форма. Ето какво заяви Томаш за “Тема Спорт”.

Г-н Томаш, националният тим на България записа две победи в рамките на няколко дни. До колко това дава повод за оптимизъм и това ли е лицето, което искаме да виждаме от отбора?

– Няма българин, който да не е искал националният отбор да победи и безспорно успехите са много хубави. Особено този срещу Северна Македония, защото каквото и да е състоянието на футбола ни не можем да приемаме Гибралтар за критерий. Двубоят в Скопие обаче донесе победа, която чакахме 4 години и тя безспорно ще донесе самочувствие и увереност на футболистите.

Какво промени Младен Кръстаич? Доста коментари предизвикаха и повиквателните, които той изпрати…

– Кръстаич е човекът, който носи отговорността и изцяло негово право е да решава кой да получи повиквателна. Да, ако резултатът бе отрицателен, сега той щеше да отнесе много критики, но се оказа, че изборът му е правилен. В тази връзка – нека не коментираме кой и защо. Има човек, който е назначен на този пост и е поел цялата тежест на избора си. Много е рано да говорим за някакви генерални спортно-технически промени. Все пак този човек е работил само няколко дни с тези момчета. Най-важното и най-положителното е, че срещу Северна Македония видяхме характер, желание, настроение, хъс… С удоволствие гледах реакцията на футболистите след мача. Тази радост и този блясък в очите искахме да видим. Те се забелязваха дори по време на срещата, когато трябваше да се сблъскват с провокациите на противника. Дори в тези моменти играчите проявиха сърце, което до скоро липсваше…

ТОП Бонуси За Месеца

🎁До 300 лв. Бонус нов Клиент за Спорт🎁

Вземи бонус

При регистрация в Бетано ползвай Промо код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁 50 БЕЗПЛАТНИ ЗАВЪРТАНИЯ ЗА НОВ КЛИЕНТ🎁

Вземи бонус

Бонус Комбо - 30лв. залог БЕЗ РИСК - Ранно Изплащане и още много други са активни в Palms Bet. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁До 550 лв. Бонус нов Клиент за Спорт🎁

Вземи бонус

При регистрация в WINBET ползвай Партньорски код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁150 Безплатни Завъртания + до 1500 лв🎁

Вземи бонус

При регистрация в Бетано ползвай Промо код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

Пак опираме до сърцето, за което вие толкова много говорите, дори когато става въпрос за Локо Пд?

– Разбира се. Ще го кажа за пореден път – един футболист, колкото и спортно-технически качества да притежава, ако не излиза напълно отдаден на терена, то няма да се случат нещата.

Отдадеността ли е основна причина за това, че Локо Пд записа най-добрия старт след онзи паметен за клуба шампионски сезон от 2003/04?

– Представянето на Локомотив е съвкупност от няколко фактора – индивидуалните качества на играчите, тяхното желание за победа, взаимното доверие и подкрепата на нашата публика. Но аз в момента не се интересувам от тази статистика и не гледам класирането. Прекалено рано е. На този етап са важни цифрите от показателите, които демонстрират играчите по време на тренировки и мачове. Аз съм наясно, че ние сме направили една малка крачка в посоката, в която искам да вървим. Тепърва ни очаква много работа и надграждане, за да видя онова лице на отбора, което имам в главата си. За него обаче са нужни търпение, постоянство и много работа, като всички трябва да стоим здраво стъпили на земята и да имаме реална преценка за това къде сме и какво трябва още да направим.

Това ли ви беше най-трудно след спечеленото дерби с Ботев Пд – да задържите играчите здраво стъпили на земята?

– Щастлив съм, че изживях онази емоция. Този мач притежава наистина уникална харизма, но за мен всичко бе приключило 5-10 минути след последния съдийски сигнал. Оставих момчетата да изживеят радостта, която заслужиха, но след това наистина предстоеше по-трудното. Те бяха емоционално изцедени и трябваше да направим така, че да са готови за следващия мач. За нас най-важен е всеки предстоящ двубой. Какво е станало в миналия няма значение.

В тази връзка ви предстоят много тежки изпитания – ФК ЦСКА 1948 София, ЦСКА, Левски, а след това идва завъртането и отново Лудогорец…

– Само тези мачове ли ни остават до края на годината? Не! Какво ако спечелим тях, а загубим всички останали. Не бива да се фокусираме върху отделни съперници. За нас най-важен е всеки следващ двубой. Да, изброените отбори са много качествени. Разполагат с отлични футболисти и много добри треньори, но ние ще се стремим да покажем най-доброто от себе си и независимо от резултата да излезем от терена с високо вдигнати глави.

Това са обаче основните ви конкуренти за челото на класирането, а те разполагат с доста по-скъпи селекции, по-сериозни бюджети, по-добри бази…

– И затова ние ще трябва да покажем по-голямо сърце. Но нека не забравяме, че има още стойностни отбори като Черно море, а не бива да забравяме Ботев, Славия… Няма да деля съперниците и да се съсредоточаваме повече върху един или друг противник. Локомотив трябва да побеждава във всеки един мач. Нима нашите фенове пеят по-малко срещу едните, а повече срещу другите? Аз и по-рано казах, че искам да виждам същото себераздаване на терена, каквото ни показват от трибуните.

Но приемате ФК ЦСКА 1948 София в понеделник от 15:00 часа…

– Нека не коментирам това решение. Подобен ден и час не са от полза за никого.

Очаква се трибуна “Бесика” ще бъде отворена за мача с ЦСКА…

– Искрено се надявам, но не мога да кажа нещо конкретно. Надявам се и този двубой да се превърне в поредния празник. Пожелавам на феновете на Локомотив, а и на всички други отбори скоро да се радват на нови, модерни и красиви стадиони. Нашето ръководство полага огромни усилия, но все пак това изисква време и средства.

Кой е трансферният ви удар – може би Динко Хоркаш или Дион, който реши с головете си няколко мача?

bet365
– А защо да не са Митко Илиев, който макар и с променени функции на терена отново е познатият лидер, Карагерен или Пепи Витанов, например, които показват онова, което познавахме от тях от най-добрите им дни

А защо да не са Паскалев или Тошко Павлов? Нима Матеус, Зебли и Каракашев не заслужават поздравления… Ето, за това говорех. Аз не искам да ги деля. И нямам право. Всеки един, който дава максимума от себе си в името на Локомотив е топ попълнение.

Какви са целите пред отбора?

– Нямаме спуснати задължителни цели, но аз усещам и виждам в самите футболисти желанието да играят в Европа. Аз и хората, с които работя сме максималисти. Ние искаме да видим един можещ Локомотив, който да е сред водещите отбори и всеки да се съобразява с него. Мечтите нямат таван. Да, те се материализират в купи и медали, но аз освен това искам да видя сериозно лице и в евротурнирите. Целта е отборът да показва игра, каквато демонстрират тимовете от поне средно европейско ниво. Тук говорим за детайли като владеене на топката, преса, контрапреса, преливане в различните фази… За жалост в големите първенства подобни теми отдавна не се дискутират. Нашата цел е да достигнем тяхното ниво. Локо може да е фактор в Европа, а това е моята цел, както и на ръководството, защото във фактор не се превръщаш само в спортен план, а са нужни още компоненти. Ние към момента имаме само публика, която отговаря на най-високите световни стандарти. Ще трябва да настигнем феновете си.

Betano официално е в България с Уникални Бонуси за Нови Клиенти – ВЗЕМИ ГИ СЕГА

Не изпускай нито една новина за твоя любим отбор! Научавай новините пръв с TribunaPlovdiv.bg. Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще виждаш новините ни веднага след публикуването им:

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker