betano колело на късмета
Левски СофияПърва Лига

Тити: Задълженията на Левски не са 40 милиона! Най-истинското е към НАП

Бившият член на Надзорния съвет на Левски – Константин Папазов сподели в предаването “Крум Савов Live” какво е най-належащо като плащане за “сините” и даде мнението си за спрягания за нов силен човек на “Герена” Драган Шолак.

Г-н Папазов, какво става с новия собственик, каква е ситуацията с дълговете на клуба?

– Задълженията на Левски не са 40 милиона. Най-истинското е това към държавата, към НАП, за което клубът ще положи всички усилия и ще бъде изчистено. Задължение към целия български народ, защото винаги съм твърдял, че Левски трябва да бъде за пример. В периода, в който и аз съм бил в клуба, не сме го правили така, както трябва да бъде. Левски да бъде емблема на българския спорт и във всяко едно отношение да бъде безупречен към държавата. Задълженията към частните – г-н Божков, “Главболгарстрой” и някои по-дребни, са детайли, които ще се решават и могат да бъдат постигнати всякакъв вид договорки. Факт е, че Левски има огромни задължения и не трябва да се бяга от тях.

Защо отборът отиде на подготовка в Дубай?

– Защото клубът е намерил финансиране. Миналата година Левски проведе най-скъпия лагер и това даде резултат. Беше спечелена купата, за съжаление сега няма такива перспективи. Смятам, че отборът е надградил от миналия сезон. Чисто и просто нямаше спортен шанс. Въпросът е кога Левски ще бъде примерен, за да може с високо вдигнати чела феновете да посрещат каквито и да е упреци по техен адрес и такива към клуба. Трябва да се изчистят задълженията към НАП. Има някакви надежди, блясъци.

Драган Шолак ли ще направи това? Много хора го определят като “новия Джо Диксън”.

– Много се спекулира и аз си имам мнение по въпроса. Смятам, че Джо Диксън беше положителен герой. Имаше парите на 100 процента. Изключителната отговорност на Наско Сираков към марката Левски и да се поеме рискът към това нещо, натежа. Той създаде толкова високи прегради. Искаше всичко да е истина, защото беше обещал на синя България, че клубът ще е спасен. Не знаехме, че ще се появи Шолак. Много пъти съм го казвал, още когато се спасяваше Левски и да не се правя на пророк. Появявам се, когато е трудно. При подреждането на пъзела други излизат на сцената. Искам повече да не се показвам. Тогава съм го казал, че ако някой чужденец дойде и иска по някакъв начин да инвестира, да си рекламира бизнеса, първата врата, на която би почукал, е Левски. Доказа го времето.

Какво стана с вашите акции, след като вече не сте част от ръководството?

– Свърших си моята работа. Мога да кажа, че съм единственият, който няма изгода в своя период в Левски. До момента и Наско Сираков. Вярвам, че ще се случи най-доброто за клуба. Той също ще бъде възнаграден подобаващо като почетен президент. Акциите не стигнаха при мен, а въпросът е към този, който ги беше обещал.

Взехте заем от един от най-големите цесекари – Стойне Манолов.

– Заемът беше личен. Не мога да лъжа и го казах, но след това и то бе преекспонирано. В периода, след като не бе плащано на футболистите в продължение на четири месеца след г-н Божков, отборът бе спасен благодарение на авторитета на Наско Сираков, ежедневните ми разговори с играчите и авторитета на Николай Михайлов, който държеше цялата съблекалня на Левски. Това е периодът от 2 юни до 31 юли 2020 година. Акциите бяха при нас, но финансовото състояние не се промени. Последният бе ден петък и Ники ме дръпна и каза, че не може вече да държи тима. Предстоеше мач с Берое и следобед по две заплати бяха преведени на футболистите. Беше страшен проблем откъде са парите. Веднага се намериха хора да кажат, че нарочно Левски е паднал от Царско село с 0:1 на “Герена” след това. Не знам кой може да си помисли, че аз или Наско Сираков може да влезе в съблекалнята и да каже отборът да падне. Никой не мислеше тогава, че отборът е спасен, защото много хора чакаха на 31 юли клубът да се разпадне, само че попаднаха на мина. Ще напиша книга и ще разкажа много.

Коледни Подаръци в Бетано – Безплатни Завъртания и Залози

Не изпускай нито една новина за твоя любим отбор! Научавай новините пръв с TribunaPlovdiv.bg. Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще виждаш новините ни веднага след публикуването им:

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker