Ботев ПловдивФутбол

Тейлон Кореа пред TribunaPlovdiv.bg: Уча се от Роналдо и Обамеянг, искам да вкарам повече от 24 гола този сезон

Бразилецът Тейлон Кореа е призован да поведе успешно нападението на Ботев Пд през този сезон.

24-годишният южноамериканец подписа договор с клуба за срок от 2 години, след като през миналата кампания вкара 24 гола в 29 мача за малтийския Хибърниънс.

Ето какво сподели той пред TribunaPlovdiv.bg, след като вече изигра няколко контроли с тима на Ботев Пд:

Първи дни в клуба: “Чувствам се щастлив. Чувствам се спокоен тук, защото това е една добра опция за развитието на моята кариера. Ще дам всичко възможно от себе си, за да помогна на отбора. Ботев Пд има страстна публика, а това е важно за играчите – да знаят, че имат солидна подкрепа зад гърба си. Това лично мен много ме радва”.

Голмайстор: “Преди година в Малта бях голмайстор. Аз съм бразилецът с най-много голове за миналия сезон в Европа. За мен беше прекрасно да бележа в почти всеки мач. Надявам се да продължа да го правя и тук”.

Приятели: “В отбора вече вече имам двама добри приятели – Джонатан и Еберт, но имам познати бразилци и от другите отбори. В България играят много бразилци, така че комуникирам с тях през социалните мрежи. Все още опитвам да се интегрирам изцяло в Ботев Пд и да създам връзка с новите си колеги”.

Позиция: “Винаги съм играл като №9, търся гола в нападение”.

Идоли: “Учил съм се от Феномена Роналдо. Това е играчът, на който много деца в нашата страна подражават. Но аз лично харесвам и Пиер-Емерик Обамеянг. Той се движи много, много е атлетичен, умее да шутира от всякакви позиции. Харесва ми този стил на игра”.


Стил: “Аз съм тук от едва 2 седмици, все още опитвам да се ориентирам в обстановката. Надявам се възможно най-бързо да се сработя с колегите си. Определено ще ми е нужно време. Тук имаме играчи, които са национали на България, силни футболисти. Имаме силен отбор и мисля, че ще изградим един стойностен стил на игра заедно”.

Ниска конкуренция в атака: “За мен това няма значение. Аз съм съсредоточен върху своята игра, а не върху това кой може да ме измести от състава. Опитвам да помагам на отбора и да се развивам. Всичко е в моите крака”.

Голове: “Искам да вкарам повече от 24-те гола от миналия сезон. Това е моята цел – да искам всеки път повече и повече”.

Филип ван Арнем пред TribunaPlovdiv.bg: Петрович иска да играем по холандски, ще се радвам да стигна нивото на Френки де Йонг

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker