Ботев ПловдивТвоята трибунаФиналътФутбол

Твоята трибуна: Пловдив е в очакване

Фенът на Ботев Тинко Дончев отново написа цял разказ преди финала между Ботев и Лудогорец. Разказите на Дончев придобиват голяма популярност в социалната мрежа, като много фенове на Ботев ги споделят.

TribunaPlovdiv.bg Ви представя поредният му уникален разказ преди финала, без редакторска намеса:

Пловдив е в очакване………….

Как бързо преминаха футболните срещи на любимия Ботев, за да дойде часът на истината.В тези изминали мачове треньорското ръководство мъдро редеше различни варианти за дългоочакваната среща.Скъпите ни футболисти не щадяха сили и умение в тренировки и в официалните двубои.Верните фенове решително се настройват за гостоприемния „Лазур”-Бургас.Журналистите подготвят перото си за ознаменуването на финалния мач с пловдивско участие.Ръководителите на тима провеждат отговорни и професионални разговори в името на бъдещето.Самосвалите,багерите и крановете от една страна и живата сила от друга денонощно работят по изграждането на новия стадион.А той самият растеше не с дни, а с часове.

Ето това е Пловдив в тези майски дни на 2014 година.Дори кметът на града от своя висок стол призовава към намаляване до минимум пречките за активно участие на гражданите на града в това спортно събитие.Темата на разговорите по кафенета и работни места,по квартали и в градския автобус,на семейната маса и в училищната сграда е една-дългочаканото участие на жълто-черния тим в двубой за купата на страната.Една невидима перелина се е спуснала над града ни и ни събира тотално в един здрав юмрук.Феновете на отбора проявяват незапомнена активност по много посоки-пуснатите хиляди билети бяха изкупени за минимално време.Отпуснатите автобуси за екскурзията бързо ,бързо бяха запълнени,стягат се лични автомобили и таксита за извозването до Бургас.Фен магазина постоянно се зарежда с атрибути с цветовете на отбора на Ботев, които се изкупуват на часа.
Празник предстои!

Отговорните и обединителни фигури сред бултрасите съставят план –сценарият за очакваната хореография.Припомнят се любимите, силно въздействащи песни за отбора.Пеят се нови.Съставят се епиграми в стихотворна форма.Фейсбукът се задъхва от призиви и радостни пожелания.Невиждана активност е обхванала и млади и стари.Момчета,момичета мъже и жени старателно се подготвят за ден – четвъртък

Огромно „революционно” чувство изпълва гражданите на Пловдив в последните часове преди срещата.Дълго чаканото „пиянство” на един народ е вече факт.На фона на това емоционално чувство в града ни,членовете на Ботев-футболисти,треньори и ръководители тихо и разумно изпълняват плана си за срещата.Разучават се схеми за игра, работи се упорито с топка и без топка,с разнообразни упражнения се повишава физическата мощ на футболистите,ударите във вратата стават по уверени и точни.
Ние,феновете на този отбор сме сигурни в желанието и умението на футболистите ни.Как искаме час по скоро да дойде решителния час на терена .Каква жьлто-черна разцветка ще добие града,стадиона,небето над Бургас.Какви клубни флагове ще се веят неспирно!Колко песни ще се изпеят под светлините на прожекторите!Безчет скандирания и възгласи за победа ще ехтят в крайморския град.И не на последно място една артистична хореография, създадена от грижовни фенове на любимия отбор ще грабне окото на наши и чужди.Защото всичко това е пропито с любов към името на отбора,към неговите футболисти ,треньори и ръководители,към славната му и видяла какво ли не Стогодишна съдба.

Ние ще бъдем всеотдайно там, ЗАЩОТО ГО ОБИЧАМЕ ТОЗИ ОТБОР!

Ние не ще замлъкнем с песни и овации, ЗАЩОТО ВЯРВАМЕ В УСПЕХА НА ТОЗИ ОТБОР!

Ние ще се радваме до полуда при успеха ,ЗАЩОТО МНОГО ИЗЖИВЯ ТОЗИ ОТБОР!

Ние ще плачем от радост и ще пеем от радост, ЗАЩОТО СМЕ ОТ БОТЕВ-ПЛОВДИВ!

Ние ще дадем по трибуните всичко от нас, ЗАЩОТО ВЯРВАМЕ НА ФУТБОЛИСТИТЕ И ТРЕНЬОРИТЕ НА ТОЗИ ОТБОР!

Скъпи и обичани от нас -раздайте се до последно на терена, ЗА ДА СЕ ЗАПОМНИ ,ЧЕ СТЕ ИГРАЛИ ТАКА ПОБЕДОНОСНО ЗА ТОЗИ ОТБОР- БОТЕВ ПЛОВДИВ!
ВИЕ МОЖЕТЕ ДА БЪДЕТЕ ГЕРОИ!
ДЪЛГАТА ИСТОРИЯ НА ТОЗИ ФУТБОЛЕН ТИМ ОЧАКВА ТОВА ОТ ВАС!

Два дни преди………… Т.Д.

TribunaPlovdiv.bg – Трибуната на твоя глас

*TribunaPlovdiv.bg не носи отговорност за съдържанието на материалите, както и за свързаните с тях авторски права. Изпрателите материали гарантират за това, че те държат авторските права върху дадения материал.

Искаш да споделиш своя новина, анализ, коментар или друго със спортен Пловдив? Изпрати ни го и ние ще го направим достояние на хиляди пловдивчани.

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker