Твоята трибунаФутбол

Твоята Трибуна: Новата Пенева чета – 20 години по-късно

На фона на трагичното политическо положение на държавата в момента, влошаващо се все повече и повече в течение на вече изминалите 2-месечни протести, има все пак нещо, българско и родно, което не е затънало в застой и безхаберие, а борещо се със силата на обединението, общата цел и добрия лидер, да постигне нов връх в своята история.
Да, това е българският национален отбор по футбол.

Въпреки снощната загуба в Скопие футболна България за пореден път доказа, че има обещаващи таланти. Започналият като титуляр Тодор Неделев и влезлите по-късно в игра дебютанти Мариян Огнянов и Венцислав Христов  успяха да се представят на ниво по-добро от очакваното и макар да не успяха да променят изхода на срещата, дадоха сериозна заявка за предстоящи повиквателни в националния отбор.

Селекцията на Любослав Пенев или “Новата Пенева чета – 20 години по-късно” е способна и готова за нови подвизи още в близките 2 месеца, които са добре дошли за класиране на националния отбор на Мондиал 2014. Намирайки се на 4 точки зад лидера Италия и 1 пред третия Чехия, националният отбор е на кръстопът. Предстоящата среща със “Скуадра Адзура” се явява ключова за мястото на България в този квалификационен цикъл. След 3 световни и 2 европейски квалификации, завършили с неуспех, е време на “лъвовете” да се събудят и отново да покажат на света какво е било преди 20 години. Как през онова лудо американско лято Стоичков и компания са карали нации като Германия, Аржентина, Мексико и Италия да треперят пред мощта на българския колектив и дух.

Защо да не го постигнем и сега? Родът “Пеневи” е орисан да бъде лидер на победители. А това ще го докажат момчетата на Любослав Пенев съвсем скоро.

Отборът се намира в най-голям разцвет от години насам. Узрял през последните 2 години под наставленията на “Супер Любо”, вече идва ред на най-сладката част от работата на специалиста от Добруджа – да бере плодовете на победите, с чиято помощ  на 15-и октомври пълният национален стадион отново да извика “Българи юнаци!”.

Българи, нека повярваме в този отбор! Единственият път пред нас е победният. Нека гледаме напред, нека да мечтаем! Без мечти животът е просто сиво ежедневие, циклично повтарящо се ден подир ден. Победите ни научиха на един от най-важните уроци – да бъдем заедно и единни. И неслучайно “Съединението прави силата”…

С вас сме, Българи юнаци!

 Изпратил: Стефан Радев

TribunaPlovdiv.bg – Трибуната на твоя глас

TribunaPlovdiv.bg не носи отговорност за съдържанието на материалите, както и за свързаните с тях авторски права.

Искаш да споделиш своя новина, анализ, коментар или друго със спортен Пловдив? Изпрати ни го и ние ще го направим достояние на хиляди пловдивчани.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker