Ботев ПловдивТвоята трибунаФутбол

Твоята Трибуна: Запалянко на Ботев разказва за приключението си за мача с Дунав

TribunaPlovdiv.bg продължава да дава думата на своите читатели. Медията ни се превърна в трибуната, от която множество запалянковци изказват своите мнения за наболели теми около техните любими спортисти и отбори.

Днес, фен на Ботев (Пловдив) ни изпрати писмо, чрез рубриката „Твоята Трибуна“, в което пише за изминалата среща с Дунав Русе.

TribunaPlovdiv.bg публикува текста БЕЗ редакторска намеса:

Все още има хубави хора в тази страна и…… Те са от „Ботев” Пловдив Събота сутрин е.В родният град съм си.

Есенното слънце започва своя трудов ден над града ни,квартала,домовете ни.Може би още щях да съм по чуждите гари и среднощни влакове ако…….! Но подред ! Верни на обичта си към „Ботев” – нашият любим футболен тим, двамата с приятеля Тошко решихме от раз да го последваме на другия край на България.Речено ,сторено!След некоректните обещания от подобни нам за автомобилно пътуване,ранен влак отприщи нашето приключенско извозване до Русе.Близо 12 часа, верни на девиз от минали години,гарите,влаковете и купетата бяха домакините ни в този петъчен ден.Заредени с провизии за прехвърлянето на родния балкан,ние двамата добре се чувствахме.

И срещи и разговори с други водихме,и през милите ни нови картинки от майка България преминахме,и я прекосихме тая родна земя от Пловдив до градския стадион на Русе.Хубаво ни беше със есенното благо слънчево присъствие.Новото лице на градовете и селата през които преминахме,трайно остави в нас мисли за коментар. И така уморени от път, но с резервираната обич към отбора ни, заехме места в определения сектор за гости.И те не след много взеха да пристигат с красивите жълти обозначения.Голямата метална клетка ни събра за следващите 2 часа под едно небе. Каквото можахме като подкрепа го дадохме.Достатъчно беше ,че на много км път от Пловдив,неколцина бяхме тук.Резултата е ясен.Коментарите и те бистри.

Но друго избуя сега! Човешкото съпричастие, като благородна черта на сравнително млад човек от днешното поколение българи. Стоян, така се казва новия ни герой оставил трайно резка в душите ни с Тошко.По целия път на връщане в тъмната нощ ние се допирахме до един приятен,мъдър и внимателен фен на „Ботев”.Приел от раз нашата молба за обратното завръщане от Русе! В луксозното возило, наред с майсторското шофиране,многото теми за разговор рисуваха трайно образа на един не често срещан млад човек в днешно време.С рицарско благородство той напълни колата си с тримата фенове на отбора за радост на отмалялите им нозе.С жеста си прекъсна мислите ни за предстоящото завръщане по влакове и гари. Благодарим ти,Стояне! Жив и здрав да си със своето прекрасно семейство! Любимият „Ботев” да те радва, където и да си с него. Реакция ти към нас, ще стои дълго в графата „човешкото в днешно време”! Още повече ,че е обагрена в скъпите за нас жълто-черни цветове!

Напред с „Ботев”-Пловдив!

21.10.2017 г. в къщи. Т.Д.

Изпратил: Анонимен

TribunaPlovdiv.bg – Трибуната на твоя глас

Искаш да споделиш своя новина, анализ, коментар или друго със спортен Пловдив? Изпрати ни го и ние ще го направим достояние на хиляди пловдивчани.

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв. Харесай я от ТУК.

Подобни

2 Коментара

  1. Трогателно, добре е,че все още има хора, които за любимия си отбор,са готови да правят подобни преходи, добре е,че все още има хора, които са готови да помогнат,Аз лично много съм обикалял красивата ни страна с любимия ЛОКОМОТИВ,но тогава имаше много повече добри хора.Сега е много по-различно.Мога да пиша още много,но ще завърша с това.Просто статията ме трогна,и затова коментирам.

  2. Все едно четя и слушам-ИЗ КИНЕМАТОГРАФИЧНИЯ ПРЕГЛЕД ЗА ТРУДОВИТЕ ХОРА И БРИГАДИТЕ ОТ ЕНТУСИАЗИРАНИ И ТРУДЕЩИТЕ СЕ КОМСОМОЛЦИ,БРИГАДИ,ЧАВДАРЧЕТА И ПИОНЕРЧЕТА!
    ХВАЛА ДРУГАРИ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker