Новини

Твоята Трибуна: Апел към Пловдивчани

3 коментара 📁 Ботев, За Историята, Локомотив, Твоята трибуна, Футбол 🕔29.април 2019
Твоята Трибуна: Апел към Пловдивчани

TribunaPlovdiv.bg продължава да дава думата на своите читатели. Медията ни се превърна в трибуната, от която множество запалянковци изказват своите мнения за наболели теми около техните любими спортисти и отбори.

Днес наш читател ни изпрати писмо, чрез рубриката „Твоята Трибуна“, в което пише за предстоящия финал за Купата на България, който ще бъде между Ботев (Пд) и Локомотив (Пд). Приканваме всеки пловдивчанин да прочете призива и да го разпострани, защото такива мнения трябват да бъдат чувани все по-често.

TribunaPlovdiv.bg публикува текста без редакторска намеса:

Здравейте,

Искам да споделя няколко мисли които се въртят в главата ми днес с надеждата че ще се прочетат от вашите читатели.

Благодаря!
Сутринта на 25ти Април 2019 е по-специална. Има една нова тръпка която не е усещана до сега. Осъзнаването че финала за купата на България за първи път в историята ще противопостави пловдивските Локо и Ботев все още звучи нереално..но е факт! Привържениците на двата отбора по цял свят започват да планират как да наредят ежедневните дела около финала за да станат свидетели на живо на един исторически мач който е много малко вероятно да се случи отново в близко бъдеще, а дори изобщо.

Оставяйки клубните пристрастия настрана, най-голямата и истинкса победа ще бъде ако феновете на двата отбора покажат уважение и културно държание преди, повреме и след срещата. Странно е защото всички знаят, и много са били част от годините когато омразата, насилието и обидите са липсвали а вместо тях приятелските закачки, спортната злоба и човещината са царували. Ако наистина искаме да представим Пловдив достойно, нека се замислим какви късметлии сме да се наречем граждани на този велик град и в каква светлина заслужава един от най-старите градове в света да бъде представен.

Но тук не става въпрос само за Пловдив, а за човешките ценности и обща култура. Жалко е че през последните години тези две изключително важни неща липсват като цяло в държавата…

НО сега е моментът да оставим омразата на страна и да покажем на цяла България че независимо от клубните пристрастия и това как ще завърши един футболен мач, човещината и благородноста в хората са живи! Нека покажем на децата и подрастващите в какво точно се изразява любовта към спорта и любимият клуб!

Сега е моментът феновете на двата отбора да оставят велика следа в историята и сложат началото на едно „ново“ начало което винаги е съществувало, просто малко се е позабравило през последните години!

Успех на двата отбора и нека по-добрият победи!

Изпратил:  Ангел Сапунджиев

TribunaPlovdiv.bg – Трибуната на твоя глас

Искаш да споделиш своя новина, анализ, коментар или друго със спортен Пловдив? Изпрати ни го и ние ще го направим достояние на хиляди пловдивчани.

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв. Харесай я от ТУК.

Сподели тази статия с приятели

3 коментара

 1. 🕔 2:17, 30.април 2019

  фен

  Няма как да стане това, враждата на двата отбора е голяма, все пак се срещат на финал за Купата, исторически момент, тука вече емоциите всимат връх. Естествено, че ще е грозно да се бият по трибуните, но да е мирно и тихо, абсурд, ще има яка атмосфера.

  Отговори на този коментар
  Харесвам(2)Не харесвам(0)
 2. 🕔 11:41, 29.април 2019

  Анонимен

  Напълно съм съгласена.

  Отговори на този коментар
  Харесвам(19)Не харесвам(1)
 3. 🕔 11:35, 29.април 2019

  Той

  За жалост вече много от младежта се мислят за безсмъртни и, че по този гактор могат да решат чия пи*ка е по- голяма.. Но не разбират, че именно тези им действия допринасят за убийството на футбола в България.

  Отговори на този коментар
  Харесвам(25)Не харесвам(0)

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *