ЛегендиЛокомотив ПловдивТвоята трибуна

Твоята Трибуна: Фен на Локо (Пд): В моите очи Аян Садъков беше „супергерой“!

TribunaPlovdiv.bg продължава да дава думата на своите читатели. Днес фен на Локомотив (Пд) ни изпрати писмо, чрез рубриката „Твоята Трибуна“, с което отдава своята почит към легендата на “смърфовете” Аян Садъков, който вчера почина на 55 години след тежка 3-годишна с болестта амитрофична летерална склероза.

TribunaPlovdiv.bg публикува текста БЕЗ редакторска намеса:

Помня преди няколко години, когато чух за първи път за коварната диагноза, която бяха поставили на Аян Садъков, че въобще не се притесних, защото в моите очи той беше като „супер герой“. Нямал съм честа да го гледам, но всички говореха, колко велик футболист бил и всеки един твърдеше, че притежавал различен дух. Дух, който винаги вдъхвал надежда за успех, за преборване на поредният съперник, за преборване на поредната трудност, дух на победител. Точно тази надежда не ми даваше и миг съмнение, че Аян Садъков няма да победи поредното изпитание.

Днес, когато за пореден път отворих социалната мрежа, най-отгоре седеше сива снимка на Аян Съдъков, преди да прочета текста, вече знаех какво пише, но дори след като го прочетох, все още не вярвах в написаното. Звънях на приятели, всички бяха унили, тъжни, не вярващи, че е истина…

Рядко се разстройвам, даже нямам спомен кога за последен път съм го правил, но случилото се успя да ме върне в спомените, които имам аз от този огромен човек и си признавам, че все още имам буца в гърлото си.

Винаги съм се надявал да имам и частица от характера на Аян. Той беше достатъчно скромен и добър, за да бъде пример за всички ни, дори в тези тежки дни, той не показваше слабост, беше с високо вдигната глава. Обичаше да помага на всеки с каквото може, на кой със съвети, на друг с мотивиращо потупване по рамото, все намираше начин да бъдем там сред всички и да ни учи да бъдем по-добри хора.

Изказвам огромните си съболезнования към цялото му семейство и всичките му безброй приятели. С тези последни редове искам да се обърна и към него:

“Чао, бате Айко! Винаги ще си един от нас! Надявам се там горе да имам честта да те гледам!“

   Изпратил: анонимен

TribunaPlovdiv.bg – Трибуната на твоя глас

Искаш да споделиш своя новина, анализ, коментар или друго със спортен Пловдив? Изпрати ни го и ние ще го направим достояние на хиляди пловдивчани.

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв. Харесай я от ТУК.

Част от футболната ни романтика си замина с Аян Садъков

Поклонението на „Лаута“ в чест на Аян Садъков ще бъде в понеделник сутринта

Мир на праха му! Почина Аян Садъков…

Погребват Аян Садъков в понеделник, ще има поклонение на „Лаута“

Думите са излишни! Напусна ни един от най-великите във футболната игра…

Подобни

Един Коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker