Ботев ПловдивСъбитияФутбол

С фланелки и красив призив Ботев и Локомотив ще подкрепят страдащ от левкимия преди Дербито утре

Футболистите на „Ботев” и „Локомотив” ще подкрепят кампанията за набиране на средства за лечението на привърженика на „жълто-черните”  Димитър Йовов, който страда от левкемия. Играчите от двата отбора ще се появят на терена преди началото на двубоя с фланелки, с лика на Митко и DMS номерът на дарителската кампания.


През юни месец тази година на Димитър Йовов от Пловдив е установена остра миелоидна левкемия – М4. Предвид младата възраст на пациента, Клинична комисия към УМБАЛ „Св. Георги” Пловдив взима решение терапевтичното поведение да бъде насочено към костно-мозъчна трансплантация в страната или чужбина.

Димитър вече е подал заявление в Комисия за лечение в чужбина към Министреството на здравеопазването за финансиране на трансплантация в Германия, но едновременно с това започва и дарителска кампания, тъй като офертата от клиника „Хелиос” във Висбаден е на стойност 164 000 евро и сумата трябва да бъде налична в момента, в който Димитър постигне ремисия. Настояща цел на кампанията:

Набиране на 164 000 евро за трансплантация в клиника „Хелиос”, Германия.

Повече информация за дарителската кампания може да научите тук.

 

Снимка: botevplovdiv.bg

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Един Коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker