ВолейболНационалиСъбития

Съдия попари надеждите на България за медал

Днес (07.09) националният ни отбор по волейбол загуби от тима на Полша с 0:3 (23:25; 22:25; 20:25), предаде репортер на TribunaPlovdiv. Отборът търсеше задължителна победа, за да измести Украйна от второто място в групата. В новата зала “Колодрума” присъстваха още Евгени Иванов – Пушката и Георги Титюков, който е заместник кмет по спорта.

Първият гейм започна добре за нашите, които поддържаха преднина до първото техническо прекъсване от четири точки – 7:3. Това накара треньорът на “Дружина Полская” да поиска техническо прекъсване, след което гостите заиграха солидно на блокада и спряха атаките на нашите.

Така се стигна до изравняване на резултата. При 21:20 в полза на Полша Владимир Николов поиска техническо спиране на играта. Преди това мачът вървеше точка за точка с любезното съдействие на италианския съдия, който на няколко пъти подари точка на поляците.

За жалост “лъвчетата” не успяха да намерят достатъчно добре играта си и загубиха гейма с 25:23.

През втората част сервисът на нашите не потръгна. Те правиха чести грешки от начален удар, давайки възможност на противника да поведе с 8:5. След него Полша спечели нови две точки, атакувайки през центъра. Владо Николов поиска техническо прекъсване, за успокои своите момчета и да даде наставления.

Това даде нужния ефект и нашите момчета отбелязаха четири точки срещу една за “Полская”. За този импулс в играта от голямо значение беше публиката, подкрепяща
трикольорите. Поляците усетиха това и опитаха да накъсат играта по всевъзможен начин.

Второто техническо прекъсване завари резултата 16:14 в наша полза. Мачът вървеше точка за точка, но съдията от Италия допусна много сериозна грешка, правейки нов подарък на гостите. Това обърна и гейма, който загубихме с 25:22.

Това на практика изхвърли нашите момчета от надпреварата

Третият гейм започна тежко за българите, допускайки много грешки, за което спомогна силният гейм на поляците. До първото техническо прекъсване резултатът беше 8:5 в полза на отбора гост. През цялата трета част нашите правиха всевъзможни опити да се върнат в гейма, но за жалост безуспешно.

Полша поддържаха разликата от 3 точки през цялото време. Третият гейм завърши при резултат 25:20 за гостите. Така България ще пропусне мачовете за медалите.
България – Полша (23:25; 22:25; 20:25)

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker