МарицаФутбол

Съдийски тесли и загуба на Марица в Димитровград на финала на есенния полусезон във “В” група

“Марица” загуби при гостуването си на “Димитровград” с 3:1 в мач от последния 17-ти кръг от есения дял на шампионата в Югоизточна “В” група.

Още в началото на мача стана ясно, че сливенския рефер ще играе важна роля в този мач. Той нашари с картони “жълто-сините” още в началните минути на срещата. Така още в 5-та минута след несъществуващо нарушение, за втори жълт картон беше изгонен Хакан Байрямов. Маричани продължиха да търсят гола и няколко минути по-късно, напук на случващото се, Виделен Сердарски отбеляза за 0:1, след като изпълни специалитета си – точен и силен шут от пряк свободен удар.

В 35-та минута реферът не изгони футболист на домакините. Последният в защитата на “Димитровград” спря непозволено откъсващ се сам срещу вратаря на домакините футболист на “Марица”. Минута по-късно обаче, съдията изгони един от най-дейните на терена Кристиян Павлов. Футболист на домакините удари няколко пъти с юмрук Павлов. Паднал на земята Кристиян изрита противниковия състезател и съдията изгони двамата провинили се играчи. С 9 души “жълто-сините” допуснаха изравняване в 43-та минута, след колективна грешка в отбраната, чрез Живко Митев. При този резултат – 1:1 завърши полувремето.

През второто полувреме домакините вкараха още два безответни гола на осакатения тим на “Марица”. Много красив гол от далечна дистанция, вкара Васил Сантов за 2:1 в 57-та минута. Пловдивчани се опитаха да направят нещо повече в този мач, но с 9 души беше трудно. Нова грешка на съдийската тройка доведе до трети гол за домакините. При една атака, реферите не видяха 3 метрова засада при пас към нападателя. От създалата се ситуация не беше трудно Юлий Шекеров да отбележе за 3:1, като този резултат се оказа краен. Изключително силен мач за пореден път изнесе Стефан Йонов. Виделен Сердарски пък стана голмайстор на “Марица” през този полусезон със 7 попадения.

“Марица” ще зимува на 4-та позиция, но запазва съвсем реални шансове за атакуване на първото място, даващо право на промоция в “Б” група.

ДИМИТРОВГРАД – МАРИЦА 3:1
0:1 Виделен Сердарски 9′
1:1 Живко Митев 43′
2:1 Васил Сантов 57′
3:1 Юлии Шекеров 85′

Димитровград, стадион “Миньор” – 200 зрители

Фейсбук страница на Марица Пловдив

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker