Локомотив ПловдивТопФутбол

Строителят на “Лаута”: До месеци приключваме със строителството на стадион “Локомотив”

До средата на следващата година старозагорската фирма „Рудин“ ще приключи изграждането на третата трибуна на пловдивския стадион „Локомотив“.

profittips-the best football tips

„До момента са изградени и въведени в експлоатация две трибуни. Изграждаме третата, която ще завършим напълно до средата на 2024 г., тоест предсрочно. Това съобщи за Divident.EU инж. Живко Желев, съсобственик в „Рудин“ ООД.

Ангажиментът на „Рудин“ е за построяването на трите трибуни от пловдивския стадион „Локомотив“ – „ Бесика“, „Южна“ и „Спортклуб“. Общият капацитет на трите трибуни е 10 000 места.

Ръководството на „Рудин“ очаква през следващите месеци да бъде обявен и търг за изграждане на четвърта трибуна, която ще даде пълния облик и категория на стадиона.

„Надявам се да спечелим тръжните процедури и да завършим цялостно комплекса“, казват от старозагорската строителна компания.

profittips-the best football tips

След като към средата на 2024 г. „Рудин“ завърши третата трибуна, стадион „Локомотив“ в Пловдив ще отговаря на категория 3 на УЕФА, което означава, че могат да се играят мачове до групи на Шампионска лига.

Договорът за изграждане на стадион „Локомотив“ в Пловдив беше подписан със старозагорската строителна фирма през 2020 г. Стойността на договора тогава беше 12 млн. лева. Впоследствие тя беше индексирана с нови 5 млн. лева. На обекта работят около 70 работници на старозагорската компания.

profittips-the best football tips

Имахме добро инженерингово предложение за „Локомотив“, така успяхме да се преборим с конкурентите, обясни инж. Желев.

На първо време очакваме да се прекрати старият търг, който община Пловдив обяви за изграждане на четвърта трибуна и довършване на стадион „Локомотив“. Той се обжалва пред ВАС. Жалбата в КЗК е за тръжните условия и методиката за определяне на критериите в търга. Очакванията са Община Пловдив да обяви нова процедура.

„Рудин“ има знакови спортни обекти и съоръжения и в Стара Загора – това са реконструкцията на стадион „Берое“, както и ремонтът на Плувния басейн.

Енергийно строителство „Рудин“ е сред най-големите и утвърдени строители в областта на енергийната инфраструктура на България.

HIT WIN в WINBET – 1 000 000 лв. кеш суми + 1 000 000 бр. Безплатни Игри

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker