Ботев ПловдивТопФутбол

Строителите на “Колежа”: Искаме нова обществена поръчка! Отказваме да сключим анекс

ДЗЗД „Колежа“ внесе официално писмо до Община Пловдив, с призив да се пусне обществена поръчка за цялостното завършване на стадион „Христо Ботев“.

profittips-the best football tips

TribunaPlovdiv.bg публикува текста от писмото без редакторска намеса:

Уважаеми Господин Димитров,

След проведени срещи в присъствието на представители на феновете, ПФК Ботев , представители на Община Пловдив и строителя на Стадион “Ботев“ във връзка с отправената покана от Вас за сключване на анекс за малка част от СМР-тата за довършване на стадиона касаещи въвеждането в експлоатация на скай боксовете, спортен бар и други помещения които по настояване на клуба и гражданския съвет са необходими за провеждането на футболни срещи от предварителната фаза на Европейските турнири отговарям следното:

Отказвам да сключа такъв анекс поради факта , че цените за извършване на СМР са неактуални. Същите са от 2019 г. и през целият период на строителство въпреки приетата Методика за тяхната индексация и решението на Министерски съвет, Стадион Ботев е единствения обект на територията на Община Пловдив без актуализирани цени за извършване на строителни дейността/ Стадион Локомотив 58% индексация/.

За осигурените допълнителни средства в размер на 33 583 400 лв. /с ДДС/ от Републиканският бюджет Община Пловдив е сключила споразумение с МРРБ на 23.03.2024 г. в което ясно са разписани правилата за тяхното разходване. Същественото е, че средствата трябва да бъдат разходвани до 31.12.2026 г. и се предоставят само и единствено за изпълнение на строително-монтажни дейности, като недопустими за финансиране са доставки на обзавеждане и оборудване, и разходи за изменение цената на договора при инфлация. Това условие задължава възложителя да осигури тези средства със собствен ресурс, който по наши данни не е предвиден в приетия бюджет на Община Пловдив за 2024 г.

profittips-the best football tips

Поради тези факти предлагам Община Пловдив да проведе Обществена Поръчка по реда на ЗОП за оставащите видове строително-монтажни дейности по пълния проект предоставен от Гл.проектант на обекта през 2022 г. отговарящ на всички критерии на УЕФА за категория 4 с осигурените средства от Бюджета на РБ.

Отговорно заявявам, че извършените и приети СМР до настоящия момент напълно отговарят на изискванията за провеждане на футболни срещи от груповата фаза на Европейските турнири, срещи на Националния ни отбор и Първа лига.

Не изпускай нито една новина за твоя любим отбор! Научавай новините пръв с TribunaPlovdiv.bg. Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще виждаш новините ни веднага след публикуването им:

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker