Левски СофияПърва Лига

Страхотна новина долетя от “Герена”

Левски е отчел печалба от около 6 000 000 лева за 10 месеца – от януари до октомври 2022 година, твърди „Мач Телеграф“. Строгата финансова дисциплина, за която отговорник е старши треньорът Станимир Стоилов, и помощта на феновете донесе нещо невиждано на „Герена“ от европейския поход насам.

Както каза в интервю вчера, Мъри се е заел да изчисти пиявиците, свързани по някакъв начин с клуба, за да може „сините“ да излязат от финансовата криза, която все още заплашва бъдещето на Левски.
Отчетите на „Герена“ са показали, че приходите за споменатите 10 месеца са около 15 000 000 лева, а разходите само 9 000 000. Задължително трябва да се отчете, че огромната разлика в двете скали е, въпреки че в предходни години Левски е получавал в пъти по-голяма сума от спонсорство, но никога не е бил на плюс.
Отделно „сините“ промениха в огромна степен трансферната си политика и баланса за заплати. Към момента клубът плаща общо 4 800 000 – 5 000 000 за заплати на година, което също е в пъти по-малко от доскоро. Отделно Станимир Стоилов си е поставил за цел да намира качествени футболисти без да плаща трансферна сума за тях. Той се справя безупречно с тази изключително трудна задача.
Такава ще бъде ситуацията и с очакваната нова бразилска перла в тима Рикардиньо. Само преди година Гремио е искал 200 000 долара от Лудогорец за едногодишен наем на нападателя. Сега Мъри се е разбрал с бразилците Рикардиньо да дойде на „Герена“ без пари, а Гремио да запази 30 процента от правата му при бъдещ трансфер.
Единствената лоша новина около печалбата от 6 000 000 лева, натрупана от Левски за 10 месеца, е, че парите вече са изхарчени за покриването на стари задължения на клуба. Натрупани от хора, които Стоилов нарича „пиявици“.

Бонуси като за Световно: 1 млн. ако си познавач в прогнозите + Безплатни Завъртания за всеки гол

Не изпускай нито една новина за твоя любим отбор! Научавай новините пръв с TribunaPlovdiv.bg. Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще виждаш новините ни веднага след публикуването им:

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker