Ботев ПловдивФутбол

Стотици деца отбелязаха 1-ри юни на спортен празник на базата в Коматево

Много положителни емоции, оспорвани състезания и силен спортен дух белязаха първото издание на “Празнувай с Ботев Деня на детето”. Стотици деца, родители и учители създадоха прекрасна атмосфера на “Футболен комплекс Ботев 1912” по време на спортния празник и показаха, че той има потенциала да се превърне в традиционно събитие.

Освен чисто състезателен характер, надпреварата бе белязана и от благотворителната инициатива на партньорите на Ботев от Vivacom. Телекомуникационната компания осигуриха награден фонд от близо 3000 лева, който бе разделен между призьорите. Шампионите грабнаха средствата под формата на ваучери, с които те ще могат да оборудват физкултурните си салони и площадки според нуждите си.

Футболният турнир “Георги Славков – Бенкса” за деца от 2 клас бе спечелен от отбора на СОУ “Пейо Яворов”, който стигна до трофея в конкуренцията на 12 училища. На финала “Яворов” се наложи драматично след изпълнение на дузпи над НУ “Климент Охридски” и училището – победител прибра чек за 700 лева, а за финалиста останаха 400. Третото място също бе определено след удари от бялата точка, като късметът там бе на страната на ОУ “Димитър Талев”, а в подножието на призовата тройка остана ОУ “Васил Левски” Пловдив.

В пълното с емоции състезание по народна топка, за ученици от 4-5 клас, триумфира отборът на ОУ “Захари Стоянов”, който записа три победи преди финалната тройка, а в нея се наложи и над останалите на второ място момчета и момичета от ОУ “Райна Княгиня” и заелите отново третото място ОУ “Димитър Талев”. Ваучерите за народната топка бяха на стойност съответно – 500, 300 и 200 лева.

Освен двата бронзови медала и общата сума от 500 лева, ОУ “Димитър Талев” излъчи и двама от индивидуалните призьори във футболния турнир. Най-добър вратар стана възпитаникът на училището от кв. Кючук Париж – Калоян Ботев, който получи статуетка и чифт ръкавици, носени от вратаря “жълто-черните” Адам Стаховяк, като тази изненада направо шокира малчугана.

Голмайстор на шампионата стана Александър Севов от НУ “Климент Охридски”, който наниза 7 попадения и получи статуетката си на топ-реализатор от легендарното крило на Ботев – Атанас Пашев.

Специалната награда за най-добър играч, наречена на Георги Славков, заслужи друг представител на “Талев” – Георги Кущинаров а призът му бе връчен от дъщерята на носителя на “Златната топка” – Десислава.

Отборните отличия на призьорите връчиха легендите на Ботев Динко Дерменджиев, Петър Зехтински и Марин Бакалов, а редом до тях бе и настоящият капитан на “канарчетата” Йордан Христов, чиято поява предизвика огромен интерес сред децата, които се наредиха за снимки и автографи от любимеца си.

Освен паричните награди, Vivacom осигури за участниците и оборудване от волейболни топки и пособия за бадминтон. Бадминтонът бе залегнал в състезателната програма на спортния празник, но вятърът попречи надпреварата в този спорт да се състои. За сметка на това в програмата бяха включени 2 демонстративни мача по хокей на трева между училищата “Константин Величков” и “Петър Берон”.

Всички деца от спортния празник получиха възпоменателни флагчета за достойното си участие, а всяко едно училище бе наградено със специален медал с логото на футболния турнир “Георги Славков – Бенкса”.

ПФК Ботев поздравява всички участници в празника и благодари за прекрасното настроение и спортсменския дух, които обгърнаха базата на клуба на 1 юни!

Снимка и източник: официален сайт на ПФК Ботев Пловдив

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker