Локомотив ПловдивСъбитияФутбол

Мокрият танц на Камбуров го качи на върха при голмайсторите

Локомотив (Пд) изпълни целта си и помогна на Мартин Камбуров да изпревари Антонио Аниете от Левски в голмайсторската листа на “А” група, след като победи Марек с 1:4, под изключително силен дъжд на ст.”Бончук” в Дупница, а три от головете отбеляза именно легендарният таран на “смърфовете”. Локомотив нанесе своите удари още през първата част, когато Кики(2) и на два пъти Камбуров(25,44) матираха изтощения Марек, а през вторите 45 минути отново най-обичаният футболист на “Лаута” Камбуров (77), с третото си попадение в срещата, съумя да отбележи така чакания 13 гол на своята сметка. Така пловдвичани остават 10-и с 29т, докато Марек заемат 11-та позиция с актив от 17т.

Прекрасно начало на срещата за Локомотив, който още с първата си атака откри резултата. Това стана във втората минута на срещата, когато Якимов проби мощно отдясно на “черно-бялото” нападението, подаде полувисока топка към точката за изпълнение на дузпа, а там бе Кики, който от своя страна заби неспасяемо топката във вратата на Марек.

В 14-та минута Камбуров получи добра дълга топка зад защитата на Марек, освободи се и се обърна добре с топка в крака, но при изстрела “коженото кълбо” прелетя високо над напречната греда. Найдоброто положение пред футболистите на Тенчо Тенев се откри в 18-та минута на двубоя. Именно тогава дупнишкият нападател Бонев задържа добре на границата на наказателното поле на Локомотив и с прецизен удар нацели напречната греда на Скорчев. Топката обаче тупна малко пред гол линията и излетя далеч напред.

Така чаканият гол за “черно-белият” таран Камбуров стана факт в 25-та минута на срещата. Тогава след една, невещаеща почти никаква опасност атака на Локомотив, “смърфовете” се възползваха от грешка в защитата на Марек. Топката достигна до централния нападател на пловдивчани и той с 11-я си гол за сезона покачи за 0:2.

Локомотив уверено контролираше събитията на терена и след като увеличи своя аванс в резултата, като през цялата първа част съумяваше хладнокръвно да разиграва топката в централния кръг на игрището, от което биваха организирани и по-опасните “черно-бели” нападения. При едно такова, преминало през Кики и Камбуров, вторият се промуши мъдро между двойката централни защитници на домакините, бе фаулиран и спечели дузпа. Зад бялата точка логично застана, гонещият призовото първо място в голмайсторската листа на “А” група Камбуров, и в стил “Паненка” покачи до 0:3 с 12-я си гол от началото на сезона.

Началото на втората част бе напълно противоположно на това от предишната. Тук домакините се възползваха от първото се открило пред тях положение и успяха да намалят резултата. Това стана след една от редките им атаки, при която Росен Йорданов пое необезпокоявано на границата на наказателното поле, финтира вратаря Скорчев и намали за 1:3. Нов чудесен шанс се откри пред Камбуров в 72-та минута, след като той излезе сам срещу вратаря на гостите, но ударът му попадна право в гърдите на Младенов. Нападателят на “черно-белите” обаче бе безгрешен в 77-та минута на двубоя, когато още един акуратен пас от дълбочина стигна до него, той шутира покрай дупнишкия вратар и със своя 13-и гол в “А” група, не само покачи до 1:4 головата фиеста на “Бончук”, но и успя да изпревари футболиста на Левски Аниете при топстрелците на родния футбол. Това бе и последният етюд от головия рецитал на двата отбора в този мокър следобед!

Стартови състави:

Марек: Младенов, Николов, Виячки (к), Кавдански, Атанасов, Гаров, Димитров, Манолов, Бонев, Йорданов, Димитров

Старши треньор: Тенчо Тенев

Локомотив (Пд): Скорчев, Филипов, Горанов, Сечков, Вълчев, Боурабиа, Карагарен, Кики, Ласимант, Якимов, Камбуров (к)

Старши треньор: Христо Колев

Главен съдия: Николай Йорданов (София)

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

2 Коментара

  1. dobra trenirovka za granda trqbwa da zapazim otbora si i da vzemem 3 4 ma za6tita niamame aide 4erno belite burabia gi pravi le6

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker