Ботев ПловдивДербито на ПловдивЛокомотив ПловдивФутбол

Какъв мач! Каква драма! Колко насилие…Дами и господа, Дербито на Пловдив в пълния си блясък!

Какъв мач! Какво Дерби! В него имаше всико, което един неутрален фен на футбола желае да види. Но, за съжаление, имаше и кръв…

Ботев (Пд) и Локомотив (Пд) не успяха да се победят в 103-то Дерби на Пловдив и завършиха наравно 1:1, в среща от първия кръг на Първа професионална лига, играна на бургаския стадион “Лазур”. Гол на Дани Кики  в 67-та минута вдъхна надежда на “черно-белите”, че това е техният ден, но приказно попадение на Иван Стоянов в 76-та минута изравни резултата.

При гола на Ботев (Пд) останаха съмнения за засада, която в крайна сметка не бе отсъдена.

Първата част на големия мач бе развностойна, като нищо не предвещаваше събитията през втората. Именно тогава двата отбора демонстрираха пълния си потенциал за радост на своите верния фенове.

Малко след гола на Ботев (Пд) органите на реда леко позвалиха празника на стадиона, след като фен на Ботев (Пд) нахлу на терена. След като в крайна сметка той бе задържан, органите на реда започнаха да го ритат и блъскат. Потънал в кръв, привърженикът на “жълто-черните” все пак бе прибран в тунела на стадиона.

СНИМКИ и ВИДЕО: Зверско насилие от страна на полицията в Бургас спрямо фен на Ботев (Пд), халул на терена

loko horeo

Иначе срещата не предложи очаквания нападателен футбол, като и двата отбора заложиха в по-голяма степен на тактическото, отколкото на техническото надиграване.

Още в първите минути на двубоя напрежението ескалира. Футболистите на Локомотив (Пд) се нахвърлиха върху главния съдия в 5-та минута с искания отсъждане на дузпа. Техните претенции бяха продиктувани от единоборство в наказателното поле на Ботев (Пд), при кoeто Крум Стоянов може би игра с ръка  Ивайло Стоянов остана безмълвен и посочи аут.

Три минути по-късно груба грешка в защита на Димитър Везалов без малко да остави Иван Стоянов сам срещу вратаря на “смърфовете” Илко Пиргов. Опитният нападател на “канарчетата” обаче се засуети и не успя да се възползва по най-добрия начин от създалото се положение.

Стархотен пропуск на новото попълнение в редиците на Локомотив (Пд) Умарбаев, който в 13-та минута бе изведен отлично в наказателното поле на Ботев (Пд), но Георги Георгиев бе по-бърз и му изби топката от краката. Малко преди да изтекат първите 20-те минути на двубоя главният съдия прекрати срещата за около 120 секунди, тъй като феновете на Ботев започнаха ад хвърлят множество факли край страничната линия на терена.

loko botev horeo

В 19-та минута Веселин Марчев отправи много силен, но неточен удар с глава. 5 минути по-късно отново Марчев притесни защитата на Ботев (Пд) с хубав пробив по левия фланг.  Там някъде обаче бе Радослав Терзиев, който сложи крак на пътя топката.

Първата добра възможност за Ботев (Пд) дойде чак 31-та минута. Новото попълнение в редиците на “канарчетата” Стенио дос Сантос получи удоба топка в наказателното поле отдясно и пробва да подава мигновено към вътрешнотстта на пеналтерията. Там обаче Димитър Везалов бе застанал добре и изчисти в корнер.

Силни минути за Ботев (Пд) – първо Тодор Неделев си откри възможност за удар, но топката премина встрани от вратата на Пиргов. Малко след това Наско Милев не успяа да комбинира със свой съотборник в предни позиции, въпреки че се очертаваха отлични перспективи за контраатака. В ответната атака и звездата на “смърфовете” Мартин Камбуров напомни за себе си с далечен удар, при който топката профучава на сантиметри от десния страничен стълб на Георгиев.

Златен шанс се откри пред Локомотив (Пд) в последната минута на първото полувреме – Пламен Крумов намери непокрития в наказателното поле Веселин Марчев. Вторият успя да стреля с глава, но само доброто пласиране на вратаря на “жълто-черните” Георги Георгиев предотврати попадение в тяхната врата.

krum stoqnov raikov

Три минути след началото на втората част Фелипе Бризола стреля технично в далечния ъгъл на врататата на Илко Пиргов, но топката не пожела да навести мрежата и мина на няколко сантиметра покрай левия страничен стълб.

В 50-та минута Иван Стоянов стреля точно, но много слабо в ръцете на Илко Пиргов от пряк свободен удар.

ГОООЛ Дани Кики открива резултата в полза на Локомотив (Пд) – 0:1!

“Черно-белите” изненадаха своя съперник в 67-та минута на срещата, когато Ванчо Траянов намери отлично Симеон Райков. Той отправи плътен удар, но Георги Георгиев успя да избие. Коженото кълбо обаче попадна в току-що влезлият като смяна за Локомотив (Пд) Дани Кики, който с безпощаден удар от близко разстояние опъна мрежата на Ботев (Пд), откривайки резултата – 0:1!

ГОООЛ Ботев (Пд) изравява в 76-та минута чрез Иван Стоянов – 1:1!

Срашно бърза атаката на “канарчетата” с участието на Жоао Пауло изведе Иван Стоянов на страхотна позиция пред вратата на Илко Пиргов. Опитният нападател на Ботев (Пд) не се поколеба и с плътен удар по диагонала разстреля стража на гостите, изравнявайки резултата за радост на хилядите бултраси по трибуните.

Веднага след гола, фен на Ботев нахлу на терена, а полицията на стадиона трябваше да използва сила, за да го спре. Дикторът предупрежди феновете на двата тима, че при повторна подобна проява, мачът ще бъде прекратен.

В 93-та минута Димо Бакалов излизна на отлична стрелкова позиция, но Цветомир Панов се намесва решително и избива в корнер. Резултатът не се промени до края на срещата и Дербито на Пловдив остана без победилте – 1:1!

Стартови състави на двата отбора, предадени от репортер на TribunaPlovdiv.bg на ст.”Лазур”, Бургас:

Ботев (Пд): Георги Георгиев, Крум Стоянов (Милен Кикарин 75′), Цветомир Панов, Радослав Терзиев, Серкан Юсеин (Асен Чандъров 75′), Стенио дос Сантос, Фелипе Бризола, Жоао Пауло, Тодор Неделев (к), Наско Милев (Костадион Стоянов 47′) Иван Стоянов

Старши треньор: Николай Костов

Локомотив (Пд): Илко Пиргов, Димитър Везалов, Кирил Котев, Пламен Крумов, Иван Горанов, Ванчо Траянов, Мартин Райнов, Умарбаев (Дани Кики 56′), Веселин Марчев, Симеон Райков, Мартин Камбуров (к)

Старши треньор: Илиан Илиев

Главен съдия: Ивайло Стоянов

Видео: Диема

Следете всичко около Дербито на Пловдив със специаланта ни категория “Дербито на България”!

Подобни

2 Коментара

  1. Пичове,ще ви кажа как аз видях мача.Ботев по принцип не ме интересуват пък и не им познавам играта така че не бих ги коментирал персонално но като цяло бяха по слабия отбор в мача-от тях ми харесаха вратарчето и И.Стоянов, но по-добре да ги коментира някой който е в час с техния отбор. Сега за Локото: Пиргов- каквото можа извади,има рефлекс, но при центриране е несигурен пък и този като Харуби-то е рисков,едва не му пресекоха една топка та добре че излезе в тъч.Пл.Крумов-тоя параход за какво го оставиха в отбора не знам ,че на всичко отгоре нямаме и заместник там за сега.Котев-беше почти без никаква грешка.Везалов- е с тоя колко ядове ще берем…бърка елементарни топки,увисва …ужас.Горанов-май добре игра момчето или не направи очевадни грешки като Везалов.Ванчо-ВЕЛИКАН, най добрия от нашите.Райнов-това момче не може да намери себе си-явно може много, но не му се получава много -имам предвид в офанзивен план.Райков- с него сполучихме а и ще става още по добре.Умарбаев-не го знам какъв Меси ще е тоя,ама втори мач го гледам и не видях някакви гениални или поне хитри пасове…Марчев-за какво го държа Илиан почти цял мач не знам-в дефанзивен план прави грешки а напред нищо не показа-не коментирам че сам срещу вратаря трявбаше да го разтреля а не да бие в него.Марто-що го тормозеха с тия изсипани топки не знам,почти не го изведоха на позиция че да вкара.Димо Бакалов-според мен е много по добре от весо.Дани Кики и той е добре ама трябва да се намери схема за да играе.Суда-този игра малко но май не е хич лош.Така че капацитет особено в атака колкото искаш и за това не ми стана ясно що не смачкахме Ботев,при положение че имаме по добри футболисти.За Илиан може и да не сме доволни че не бихме но той е треньора, само трябва да им припомни как го правеха миналата година на края-само да подскажа…топката долу по тревата. Така мисля аз вие кажете даби съм прав

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker