Ботев ПловдивДюшИз градаФутбол

Спортен празник на базата в Коматево за деня на детето, футболният турнир в памет на Бенска

“Футболен комплекс Ботев 1912” ще посрещне първия спортен празник в своята история, навръх Международния ден на детето – 1 юни. По-малко от година, след като отвори врати, клубната база ще се превърне в арена на съревнование между ученици и отбори от различни пловдивски училища, които ще премерят сили в игрите – футбол, народна топка и бадминтон.

Детският празник се организира съвместно от ПФК Ботев, Клуб на привържениците на Ботев Пловдив и Сдружение ПФК Ботев, с подкрепата на VIVACOM.

Освен да постави началото на една традиция и да създаде добро настроение за децата и техните родители, спортният празник има и благотворителна насоченост. С награден фонд в размер на 3000 лева, VIVACOM ще подпомогне призьорите в трите състезания, с условието средствата да бъдат използвани единствено за подобряване условията за спорт във физкултурните салони и училищните площадки.

Футболният турнир ще носи името на легендарния Георги Славков – Бенкса, като в него участие ще вземат отбори, съставени от деца 1-2 клас. Отборна ще бъде и надпреварата по народна топка, а участниците в нея ще бъдат в 4-5 клас. С една идея по-голяма е възрастовата група в бадминтона, където в индивидуални двубои сили ще мерят ученици от 5 и 6 клас.

Източник: официален сайт на ПФК Ботев Пловдив

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker