СпартакТопФутбол

Спартак скочи на двама общински съветници

Ръководството на ПФК Спартак излезе със съобщение до феновете на тима и всички пловдивчани, в което нападна остро двама общински съветници.

TribunaPlovdiv.bg публикува текста без редакторска намеса:

Дами и господа общински съветници, не намесвайте Спартак в гнусните ви политически игрички!

Уважаеми спартаклии, уважаеми пловдивчани,

Днес двама общински съветници – Йордан Иванов и Веселка Христамян от Демократична България са задали въпроси за състоянието на стадион Векта, находящ се според тях в ЖК “Христо Ботев”.

От футболен клуб Спартак искаме да отговорим на тези двамата:

Стадион Векта не съществува, а се казва Работнически спортен комплекс, находящ се на бул. Никола Вапцаров №1, квартал Въстанически- юг, а в момента там има голяма табела Спортен комплекс Спартак.

Въпросните двама, явно никога не са стъпвали в спортния комплекс, но се правят пред обществото на загрижени за състоянието му.

И за да спрат да си правят акциите на гърба на Спартак, ще им обясним следното:

От 1 март 2019 г. Спартак използва спортния комплекс за тренировки, като за целта заплаща наем на Община Пловдив по график на тренировки за своите 350 деца + децата на сателитния отбор “Реал”.

Когато влезнахме, съоръжението беше в окаяно състояние, заради това, че един господин бе решил, че може да си присвои терена и води дълги дела.

Въпреки това ПФК Спартак до този момент е инвестирал 145 000 лева собствени средства за ремонт на съблекални, поддръжка на терените и изграждане на LED осветление, освен това заплаща денонощна охрана и битови сметки.

Ръководството на ПФК Спартак е готово да инвестира 2,2 млн. лв. в съоръжението и да го превърне в спортно бижу с единствения в България покрит терен, но за целта трябва да приключат делата на въпросния човек.

ПФК Спартак вече внесе искане за подписване на договор за наем за 1 година по Закона за спорта и искане за концесия за 35 години.

От ПФК Спартак считаме, че не е редно да се обвързват политиката и спорта. Не сме ползвали общински и държавни средства и започналата реконструкция на стадион “Тодор Диев”, издръжката на клуба и бъдещият ремонт на спортния комплекс ще бъдат обезпечени изцяло от нашия собственик г-н Динко Миленчев.

Дами и г-да общински съветници,

ако не можете да помогнете на спорта, то поне не се опитвайте да пречите!

Коледа на четири колела от Palms Bet

Не изпускай нито една новина за твоя любим отбор! Научавай новините пръв с TribunaPlovdiv.bg. Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще виждаш новините ни веднага след публикуването им:

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker