СпартакФутбол

Спартак победи Розова долина

Спартак записа победа с 2:1 в междинната среща от 31-ия кръг на Югоизточната “В” група срещу Розова долина (Казанлък). Мачът на ст. “Тодор Диев” премина с игра на добро ниво за третия ешалон. Двата отбора бяха излезли на терена, за да търсят победата и това се видя с откритата игра, която предложиха.

Началните минути бяха предимно равностойни. В 30-ата минута Атанас Паскалев от тима на Спартак направи хубав пробив и изведе на чиста позиция Валентин Тодоров, който обаче отправи анемичен удар по посока вратата на гостите и стража улови без особени усилия. Още в следващата минута Петко Фанев отбеляза хубав гол за 1:0 в полза на “гладиаторите”. Той навърза няколко играчи на гостите и бутна топката в опразнената врата. В 41-ата минута голмайсторът Фанев бе заменен принудително от Динко Михайлов. До края на полувремето резултатът се запази без промяна.

Началото на втората част също беше с равностойна игра. От 60-ата до 70-ата минути на срещата имаше надмощие на “розите”. Първо играч на гостите пропусна с глава от чиста позиция в 60-ата минута. В 65-ата минута вратарят на Спартак Петър Начев показа добра форма като парира далечен удар в левия ъгъл. В 70-ата минута гостите успяха да изравнят за 1:1 след удар под плонжа на Начев. След гола Спартак разчиташе предимно на контраатаки и дълги пасове към нападателите, а “розите” разчитаха на къси подавания. В 88-ата минута Спартак направи най-големия си пропуск в мача в лицето на влезлия като резерва Веселин Отман. Той бе останал сам срещу вратаря, финтира го, но в момента на удара към празната врата Отман се засуети и стража парира. И тъкмо, когато всички на стадиона очакваха края на мача, дойде и заветната 92-а минута. Удар от вратата на Петър Начев попадна на границата на големия пеналт, където в суматохата най-съобразителен след купа играчи бе резервата Михаил Пърчев, който много красиво прехвърли излезлия неразчетено вратар на Розова долина. Така Спартак се поздрави с победата от 2:1 в последните секунди на продължението.

Спартак: Петър Начев, Рангел Кордов(к), Николай Христозов, Петър Харлов, Джем Хаджи, Борис Бисеров, Лъчезар Якалиев, Валентин Тодоров (76 – Веселин Отман), Стефан Учиков, Петко Фанев (41 – Динко Михайлов), Атанас Паскалев (83 – Михаил Пърчев)

В следващия кръг на 16 май Спартак гостува на Загорец в Нова Загора.

Снимка и текст: Официален сайт на Спартак

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker