ВолейболМарица - жениТрибуна Пловдив TV

СНИМКИ И ВИДЕО: Невероятна Марица обърна Левски от 0:2

Женският волейболен отбор на Марица постигна невероятна победа след като надигра лидера в класирането в НВЛ Левски с 3:2 у дома. Маричанки губеха с 0:2, но постигнаха изключително важна и емоционална победа с 3:2 (18:25, 24:26, 25:21, 27:25, 15:9). Двубоят се игра пред близо 850 зрители в залата на Пловдивския университет.

В първия гейм играта на Марица не вървеше, а Левски изигра много силна първа част, в която поведе с 8:6 при първото техническо прекъсване, а във второто преднината се увеличи на три точки – 16:13. След паузата Левски затвори лесно гейма с 25:18.

Във втория драмата беше пълна Левски започна повече от добре и поведе с 8:5 при първото прекъсване. А при второто резултатът стана доста сериозен 16:8 и 8 точки преднина за гостенките от София. По средата на втория гейм либерото на Марица Ивелина Монова се хвърли за една топка и удари главата си в обувката на Вангелия Рачовска. Монова не успя да продължи срещата и нейното място зае Жана Тодорова. Маричанки обаче не се предадоха и изравниха резултата, а при резултат 25:24 за Левски и съдията се намеси, след като при атака на Таня Събкова топката докосна линията, но реферите отсъдиха аут и геймът беше взет от Левски с 26:24.

Драмата продължи и в третия гейм тогава Левски се дръпна само с точка при първата част – 8:7, но при второто прекъсване “сините” имаха три точки преднина и 16:13. Това обаче не стресна маричанки, които не само изравниха резултата, а направиха пълен обрат и взеха гейма с 25:21.

В първите минути на четвъртия гейм отново Левски имаше лека преднина и поведе с 8:5 при първото техническо прекъсване, а при второто преднината беше намалена на 2 точки при 16:14 за гостенките. Драмата продължи след почивката, когато Марица изравни резултата и успя да докара двубоя до тайбрек след 27:25.

В тайбрека на игрището в залата на Пловдивския университет имаше само един отбор и това беше тимът на Марица. Пловдивчанки поведоха с 8:5 при паузата в тайбрека и взеха заслужено победата след 15:9.

Така с тази победа Марица нанесе първо поражение на Левски през този сезон и от новата година борбата за титлата продължава с равни точки (Марица загуба от Левски в София с 2:3). Левски е на първото място единствено, защото Марица има един загубен гейм вповече от софиянки.

Дербито изгледа шефът на волейболната федерация инж. Данчо Лазаров.

Марица: Мария Данчева, Милена Димова, Таня Събкова, Вангелия Рачовска, Весела Бончева, Силвана Чаушева, Ивелина Монова и Жана Тодорова – либеро (Ани Радичева, Марина Ковачева, Йоана Атанасова, Силвия Андреева, Мирела Шахпазова, Радостина Маринова)

Левски: Вероника Бежандолска, Мирослава Паскова, Гергана Петрова, Петя Баракова, Ваня Върбанова, Тоня Георгиева, Анелия Тодорова – либеро

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА СТАТИСТИКА ОТ ДВУБОЯ БЛАГОДАРЕНИЕ НА СКАУТМЕНА НА МАРИЦА ВЛАДИМИР КАРАКАШКОВ ТУК >>

* Видеоклиповете са качени от екипa на TribunaPlovdiv.bg в 720p HD качество, но YouTube ще го стартира с 360p. За да го стартирате с 720 HD качество е нужно едно кликване на “Настройки” (намира се на черната лента в дясно под клипа) и след това да изберете 720 HD.

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker