„А“ ОФГМарицаТрибуна Пловдив TVФутбол

СНИМКИ И ВИДЕО: Марица с ценна победа срещу Сокол, тимът на 99% на бараж

Марица победи Сокол Марково у дома с 3:1 и на практика си осигури бараж за влизане във “В” група. Основният конкурент Борислав Първомай направи равенство 3:3 с Марица Маноле като гост и загуби шансове за бараж.

Марица поведе рано в 12-та минута, когато вратарят на Сокол Марково сгреши и излезе извън вратата си. Християн Христев получи пас и отблизо не сгреши за 1:0. Последваха слаби минути отстрана и на двата тима и до края на полувремето не се случи нищо интересно.

През втората част Марица започна с мисъл да вкара попадение, но вместо това след една контра в 60-та минута бившият играч на Ботев Стоян Ангелов направи хубав пробив и не остави никакви шансове на вратаря на Марица – 1:1.

Марица продължи да търси важното попадение и то падна след разбъркване Християн Христев се озова на голова позиция и разстреля вратаря на Сокол за 2:1 в 75-та минута.

Христев можеше да направи и хеттрик, но уцели напречната греда.

Сокол пък завърши с 9 души, първо още в 65-та минута се контузи играч на тима, а повече смени нямаше, а към края на двубоя и голмайсторът Ангелов

Все пак в 82-та минута влезлият през втората част Георги Георгиев вкара успокоителния трети гол. След пробив младокът центрира в пеналта топката се удари в двама защитници на Сокол и се върна при Георгиев, който елегантно вкара, след като промуши топката между краката на вратаря.

С победата Марица събра 50 точки и излезе на първото място в “А” ОФГ кръг преди края. Спортист Голям Чардак е с 49 точки, но няма да играе на бараж, а Борислав Първомай е с 47.

Трябва буквално чудо да се случи, за да не се класира Марица на бараж, като дори и при загуба тимът може да се класира за баражите.

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker