Ботев ПловдивДюшМарицаФутбол

СНИМКИ: Ботев победи Марица при набор 99, двубоя се игра на потресаващ терен

Ботев победи трудно с 2:0 Марица като гост в мач от 11-ия кръг на първенството при набор 99. И двете попадения за “канарчетата” бяха реализирани от Сонер Полат след почивката.

Двубоят се игра на покъртителен терен, който в никакъв случай не може да бъде определен като терен за футбол. Двата отбора бяха максимално затруднени от тревната настилка на едно от помощните игрища на Английската гимназия. Странно защо домакините бяха определелили това място за провеждане на срещата, при положение, че централният терен на ст. “Марица”, който е в много добро състояние, бе свободен.

Когато съдийската бригада на двубоя пристигна на “терена” бе запитана с право от “жълто-черния” щаб дали намира за нормално състоянието му. За учудване на всички делегатът на срещата заяви с изключително спокоен и уверен глас, че игрището е в добро състояние и нищо не пречи на него да се проведе футболна среща.

bot-mar

“Канарчетата” владееха топката в голяма част от игровото време, но особено преди почивката стигаха трудно до голови положения. В 8-ата минута топката бе центрирана към наказателното поле на Ботев, но футболист в “синьо” се размина с нея на опасна близост от вратата. 4 минути по-късно удар на капитана Димитър Калчев прати топката високо над напречния стълб. В 18-ата минута Сонер Полат получи топката на отлична позиция и стреля, но коженото кълбо премина на сантиметри покрай лявата греда. В 25-ата минута Здравко Жилов се пребори за топката пред наказателното поле на “маричани” и тя попадна в Божидар Софков, който шутира неточно. 3 минути преди края на първата част ботевистите изпуснаха най-чистото си положение. Мартин Татаров прехвърли вратаря със слаб удар, стражът на домакините се опита да се докопа до топката преди голлинията, но бе побутнат от Пламен Упинов и въпреки, че топката влезе във вратата, главният съдия отсъди правилно нарушение в атака.

phoca_thumb_l_img_1756

Второто полувреме започна вихрено за “канарчетата” и само 120 секунди след неговото начало те вече водеха. Топката бе центрирана в наказателното поле на Марица, капитанът Димитър Калчев с топовен шут разтресе напречната греда, но топката се върна в Сонер Полат, който с плътен удар откри резултата. 3 минути по-късно Полат свали топката към Мартин Татаров, който стреля в аут. Малко по-късно късметът си опита и Георги Стайков, но ударът му бе слаб и по земя и бе уловен без проблеми от стража на домакините. В 50-ата минута Димитър Калчев центрира отлично и Сонер Полат с глава реализира второто си попадение в срещата. С това попадение “канарите” до голяма степен сложиха точка на интригата и до края на двубоя контролираха изцяло случващото се на терена.

В 60-ата минута Сонер Полат бе близо до това да стигне до хеттрик, след като бе изведен на отлична позиция, но ударът му прати топката извън вратата. Малко по-късно удар на Здравко Кехайов профуча над напречната греда, а последното положение в срещата се откри пред Васил Василев, който стреля с глава, но право във вратаря.

phoca_thumb_l_img_1759

Снимки и източник: academy.botevplovdiv.bg

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Един Коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker