Локомотив ПловдивФутбол

СНИМКИ: Бонев се видя с Фабио Капело, каза как е Локо Пд и чувствени думи за Стефан Божков

Легендата на Локомотив Пловдив и българския футбол Христо Бонев даде  интервю, ден преди рождения му ден. Той е роден на 3 февруари 1947 година. Бонев говори с много чувство и емоционално за напусналия ни в събота Стефан Божков, с който е работил дълги години. Той разкри, че много харесва Локомотив в този му вид и играта срещу Динамо Киев, и особено срещу Стяуа.

Накрая Бонев разказа за днешната си вълнуваща среща с Фабио Капело, старши треньор на Русия, с когото си спомниха за мач от 1972 година. Христо Бонев каза нещо и за Gong.bg.

„Изключително трудно ми е да говоря при една такава загуба, каквато е кончината на Стефан Божков, започна Бонев. Смъртта на Стефан Божков означава за мен, че ни е напуснал един изключително близък човек, един човек, който направи много за мен и израстването ми като футболист. За мен той ще си остане като най-великия треньор в историята на българския футбол. Неговата интелигентност и неговият професионализъм бяха за нас, по-младите от него, пример за подражание. Изказвам моите съболезнования към близките му и към хората, които го обичат. Нека там където отива да намери спокойствие и да наблюдава развитието на българския футбол отгоре.”

Що се отнася за Локомотив и как го вижда Христо Бонев, той сподели следното:

„Изключително приятно съм изненадан от видяното в играта на Локомотив, откровен е Христо Бонев. От начина по който играе отборът, който Сашо Станков гради. Въпреки че загубихме от Динамо Киев, можехме и да победим. Вчерашният мач със Стяуа Букурещ беше нещо, което досега не съм виждал в играта на Локомотив. Ако така продължаваме, аз смятам,че ръководството трябва да постави пред отбора изключително висока цел – класиране в първата тройка. Само това би ме задоволило, защото имаме изключителни състезатели, които са разбрали къде са дошли и ще направят всичко възможно за пълния успех на Локомотив.”

Уникална и емоционална среща имаше Христо Бонев на базата в Марбея. Той се видя с легендата на треньорската професия Фабио Капело, който като селекционер на Русия бе дошъл да гледа тренировката на Динамо Москва. Бонев и Капело се познаха и се прегърнаха, а после си спомниха за миналото и стигнаха до мач, който се е играл преди 40 години – през 1972 година.

„Аз много добре знаех италиански, разкри Бонев. Съпругът на сестрата на моята жена бе италианец и често ходехме там. Днес, на развален вече италиански се видяхме и поговорихме с Фабио Капело, който е дошъл да наблюдава руските отбори, които се подготвят тук. Погледнахме се, той ми се усмихна, аз му се усмихнах и когато му припомних, че сме играли Локомотив и Ювентус за панаирните градове и един изключително добър мач за мен през 1972 година мач на националния тим под ръководството на покойния Христо Младенов с Ювентус, то ние се сетихме за годините, когато сме играели. Даже с малко тъга и той и аз си спомнихме преди 40 години какво сме били.”

Снимки и информация: Гонг

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук от тук >>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker