Ботев ПловдивЛокомотив ПловдивСтатистикаФутбол

След 16-ия кръг: Локомотив (Пд) се закотви в средата на таблицата, Ботев (Пд) изпусна 4-то място в Първа лига

След изиграването на мачовете си от 16-ия на Първа лига пловдивските отбори – Локомотив (Пд) и Ботев (Пд), не успяха да прогресират в позициите в таблицата на шампионата.

И двата отбора имаха среща с отбори, които са в директен спор за титлата – Лудогорец и ЦСКА-София.

За “канарчетата” победата на “Армията” означаваше продължаване на натиска върху Левски за 3-то място в таблицата. Ако бяха обрали трите точки, “жълто-черните” щяха временно да се настанят в “тройката” с актив от 28т., преди изиграването на днешния двубой на “сините” срещу Витоша (Бистрица).

Тъй като това не стана, Ботев (Пд) в момента е 5-ти с 26т. След равенството на “Армията” снощи (1:1) и победата на Берое над Пирин (Благоевград) “жълто-черните” отстъпиха 4-то място на старозагорци, въпреки че го държаха убедително в последните няколко кръга. В момента Берое е4-ти с 27т.

Ботев (Пд) записа 3 равенства (две поредни в последните два кръга) в последните си 5 мача в първенството. Положителното, че “канарите” нямат загуба от средата на септември, когато отстъпиха на шампиона Лудогорец с 1:2 в Разград. От тогава пловдивчани са записали 7 победи в 10 мача във всички турнири (5 победи в Първа лига в 8 двубоя).


При Локомотив (Пд) положението не е чак толкова “розово”. Дебютните два мача на новия треньор Бруно Акрапович попаднаха в най-заплетената серия от двубой за “смърфовете” – Левски (1:0), Лудогорец (0:3) и ЦСКА-София (26 ноември на “Лаута”). Локомотив (Пд) остана с 0 точки от първите две срещи и сега се надява на нещо срещу “армейците”.

Въпреки загубата от шампионите снощи у дома обаче се видя съживяване в духа на “смърфовете”. Локомотив (Пд) показа борбеност, отправи 20 шута към вратата на разградчани и през втората част, въпреки намаляването на скоростта отстрана на Лудогорец, прояви желание за обрат.

В момента “смърфовете” са 9-ти с 20т., точно 10 кръга преди приключването на редовния сезон. С равни точки е Славия, но софиянци са 8-ми, заради по-добрата си голова разлика.

След знаковата загуба с 0:3 на “Коматево” от вечния съперник Ботев (Пд) в края на септември, Локомотив (Пд) изигра 8 двубоя във всички турнири – в тях “черно-белите” регистрираха 3 победи, 3 равенства и 2 загуби (едната за Купата от Славия в 1/8 финалите).

Локомотив (Пд) прекършен на „Три“…“Зелените“ са като стрели, които минават покрай теб, без да ги видиш!

“Армията” е все така непревземаема за Ботев (Пд) – спорна дузпа без малко да качи “канарите” в “тройката”!

Локомотив (Пд) прекършен на „Три“…“Зелените“ са като стрели, които минават покрай теб, без да ги видиш!

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker