ВолейболМарица - жени

След само един спечелен гейм срещу Левски, Марица се сбогува с мечтите за дубъл в женския волейбол!

Отборът на Марица загуби финала за Купата на България в женското волейболно първенsтво и не успя да направи втори исторически дубъл в своята история. В последния мач за Купата в Бургас пловдивчанки отстъпиха с 1:3 гейма (9:25, 25:22, 23:25, 17:25) от Левски, който закърпи раненото си самочувствие след трите поредни загуби на финали – шампионската титла на два пъти и Купата през миналия сезон – от своя най-голям съперник в женския волейбол към този момент Марица.

Много фенове на Марица пристигнаха край морето специално за този мач, но този път техните любимки не успяха да ги зарадват с победа, прекъсвайки серията си от 20 поредни успеха в официални срещи от декември месец насам.

В първия гейм пловдивчанки бяха напълно неузнаваеми.  Софиянки влязоха в мача далеч по-концентрирани за 6:0, 8:1 и 12:2 и, въпреки общо петте си грешки от сервис, взеха частта с разгромното 25:9.  Вторият гейм вече бе по-равностоен, но момичетата на Иван Петков все още бяха далеч от ритъма, в който сме свикнали да ги виждаме.Истински живец се видя в редиците на Марица с влизането от ъгъла на Силвана Чаушева.  Диагоналът бе перфектна в нападение със 7 точки от 7 атаки, а едно нейно спасяване в защита направо взриви залата.  Така в края на частта шампионките успяха да наложат своята воля за 25:22.

Марица не успя да продължи този подем и в следващия гейм въпреки добрата игра на Радосвета Тенева.  Блокадата на Левски успяваше да спре много от атаките на пловдивчанки и Сините отново излязоха напред след 25:23, оформено при третия им геймбол.  И в четвъртата част не се стигна до дългоочаквания обрат.  Централната блокировачка на Левски Нася Димитрова бе безупречна на терена и със 7 атаки при 100% успеваемост и 1 ас допринесе за категоричното 25:17 и подпечатването на победата.

Топреализатор на срещата стана Ваня Върбанова със 17 точки за победителките. Нася Димитрова и Мирослава Паскова добавиха по 16, колкото отбеляза и най-резултатната в тима на Марица Ради Тенева.

Жана Тодорова от Марица получи наградата за най-добро либеро на турнира.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker