бетано най-добър сайт за слот игри
Ботев ПловдивФутбол

След нестихващия пожар на Коматево – Ботев (Пд) вдишва глътка въздух край планина Пирин

Тази вечер (11.09) от 19:00ч. на ст.”Христо Ботев” в Благовград Ботев (Пд) гостува на Пирин в среща от шестия кръг на Първа лига.

Двата отбора са в долната половина на таблицата, а Ботев все още няма победа като гост. Пирин от своя страна има само един успех до момента, над Локомотив Горна Оряховица.

Преди паузата Ботев (Пд) записа сладка победа над Нефтохимик с 2:1 в Пловдив, докато Пирин загуби минимално от Берое в Стара Загора.

Пловдивчани останаха без голяма част от финансирането си, след като спонсорите Румен Чандъров и Георги Самуилов решиха да се оттеглят. Официалната причина е намесата на част от феновете в управленските решения. Без двамата в бюджета на Ботев зейва дупка от 100 000 лева на месец.

Изпълняващите длъжността треньори на Ботев (Пд) Николай Киров – Белия и Иван Кочев ще се опитат да вдъхнат увереност на играчите. Заради деликатния момент ръководството обеща премии от 1300 лева при успех.

Единственият нов футболист, който подсили Ботев (Пд) по време на двуседмичната пауза бе Даниел Злтаков, който след 3-месечен гастрол в Черно море, отново облече “жълто-черната” фланелка.

Стефан Генов използва паузата за лагер в Банско, а “орлетата” се развихриха в контрола, в която се развихри Илия Димитров.

В Пирин пък бяха ударени от стомашен вирус. С болки в стомаха са Тони Тасев, Орлин Старокин, Костадин Ничев и Стилиян Николов. Притесненията в Благоевград са свързани с евентуално подценяване на мача и съперника, заради проблемите в лагера на съперника.

Новото попълнение Иван Цветков се готви по индивидуална програма в Благоевград, а в клуба пристигна албанецът Муйечи, който ще играе срещу Ботев.

Иначе в общата статистика от 48 срещи между двата отбора Ботев (Пд) води с 26 победи срещу едва 13 поражения. Като гости в Благоевград обаче “канарчетата” играят трудно и имат само 5 успеха в 24-те си визити.

Вероятни стартови състави на двата отборас:

Пирин (Бл): Костов, Башлиев, Сандев, Ханс, Кощърна, Костадинов, Траянов, Тасев, Ст. Костов, Благов, Златинов

Старши треньор: Стефан Генов

Ботев (Пд): Георгиев, Кикарин, Златков, Терзиев, Панов, Стенио, Юсеин, Паоло, Бризола, Неделев, Стоянов

Старши треньор: Николай Киров

Срещата можете да следите НА ЖИВО в сайта TribunaPlovdiv.bg!

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker