Други спортовеИзвън БългарияПловдивчани

СК “Аеробика-АМД” завоюва 9 медала на шампионата в Унгария

Завърши откритият шампионат на Унгария, провеждащ се в Будапеща, по спортна аеробика HUNGARIAN AEROBICS OPEN, в който участие взеха състезателите на СК “Аеробика-АМД”.

За унгарската столица заминаха 13 състезатели от пловдивския клуб от възрастова група 9-11,12-14 и 15-17 години.
Заедно с тях участие в състезанието взеха и състезатели от СК “Самоков”, гр. Самоков СК “Мега спорт” гр. Хасково.

За разпределението на медалите в различните възрастови групи и категории спориха над 300 състезатели от 10 страни: Австрия, България, Румъния, Русия, Естония, Украйна, Словакия, Чехия, Швеция и Унгария.

След оспорвани и тежки битки пловдивските гимнастици се завърнаха с 3 златни, 2 сребърни и 4 бронзови медала, с което направиха силен завършек на тежката състезателна 2016 година.

Ето и медалистите:

Възрастова група 9-11 години:

Категория “Индивидуално момичета”
3 място – Ивайла Стамова

Категория “Индивидуално момчета”
1 място – Александър Мишинков
3 място – Иван Койчев

Категория “Смесени двойки
2 място – Християна Златанова, Александър Мишинков

Категория “Групи”
1 място – Р.Лулчева, Н.Черпокова, И.Стамова, М. Джамбова, Р. Иванчева

Възрастова група 12-14 години

Категория “Индивидуално юноши”
3 място- Васил Христов

Категория “Смесени двойки”: бронзовият медал бе разделен между двете ни смесени двойки Васил Христов/Лъчезара Стамова и Христо Манолов/Беатрис Димитрова, които на финала получиха равни оценки за своите съчетания.

Възрастова група 15-17 години

Категория “Групи”

1 място – Стефани Атанасова, която се състезаваше в тази категория със състезателите А. Казаков, А. Гаврилова и С. Велинова от СК “Самоков” и С. Благоева от СК “Мега спорт”.

Това бе и последното състезание в спортния календар на елитната група състезатели на клуба. През 2016 година те взеха участие в 7 международни състезания от където завоюваха десетки медали (включително и от Световното първенство в Корея и световната гимназиада в Турция).

След 2 седмици предстои и последното състезание за сезона турнирът “Бъдещи звезди на аеробиката”, което ще се проведе в София за най-малките състезатели от клуба: 5-6, 7-8 годишните и тези от клас Б.

След този турнир започва започва подготовката за новия състезателен сезон, който ще е тежък с оглед на смяната на правилника за новия олимпийски цикъл 2016 – 2020 година.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker