Ботев ПловдивДюшФутбол

Скандален съдя отряза малките “канарчетата” на финала

Ботев загуби с 0:1 финала за Купата на БФС при набор 98 срещу Литекс. На стадион “Ивайло” във Велико Търново единственото попадение бе отбелязано от Христин Колев в 53-ата минута. В главно действащо лице на срещата се превърна главният съдия Ивелин Занев, който в заключителните секунди не отсъди очевидна дузпа за “жълто-черните” (на снимката).

Първата част на мача се игра под проливен дъжд, който пречеше на двата отбора да разгърнат пълния си потенциал. Все пак симоволичните гости от Ловеч седяха по – добре на влажния терен в старопрестолния град и стигнаха до по-чисти голови положения преди почивката. в 10-та минута Исмет Рамадан влезе в единоборство с футболист на “оранжевите’, но главният съдия прецени, че нападателят на пловдивчани е симулирал и му показа жълт картон.

В 15-та минута вратарят на “канарчетата” се намеси отлично, като отрази удар на футболист на Литекс от 20 метра. Две минути по-късно Милко Георгиев получи топката зад защитата на Литекс, но малко преди да стигне бе изпреварен от стража на ловчанлии. 4 минути по-късно отново стражът на “жълто-черните” спаси отбора си, след като боксира топката и изпратена по посока на неговата врата от около 20 метра.

В 20-та минита на мача Литекс достигна до много добро положение, при което футболист на “оранжевите” засече топката с глава и тя се насочи в долния ляв ъгъл на вратата на Димитър Стамболийски, но вратарят показа отличен рефлекс и изби коженото кълбо в ъглов удар. До края на първата част не сътвориха опасни атаки и играта бе равностойна.

Второто полувреме стартира с бърза атака на ловчанлии, която завърши с неточен удар. В 50-та минута “жълто-черните” организираха опасна атака, при която Табаков проби през центъра на терена и пусна отличен пас към Милко Георгиев, който се озова в наказателното поле на оранжевите,но в решителния момент подаването му бе неточно.

3 минути по-късно възпитаниците на Иван Кочев направиха уникален пропуск пред вратата на Литекс. Исмет Рамадан получи топката по десния фланг, навлезе в наказателното поле и с успореден на гол линията пас намери Милко Георгиев, който от един метър не нацели опразнената врата. В ответната атака топката бе центрирана към наказателното поле на Ботев, защитата на “жълто-черните” не се намеси убедително и топката се озова при Христин Колев, който с удар от около 15 метра изведе ловчанлии напред в резултата.

След това попадение пловдивчани се активизираха и започнаха да редуват положение след положение пред вратата на Литекс. В 59-та минута Рамадан проби по дясното крило, преодоля защитник на Литекс в наказателното поле, но си поведе дълго топката и тя напусна пределите на терена. 4 минути по-късно топката бе изсипана в наказателното поле на “оранжевите”, но никой в “жълто-черно” не успя да я засече. Секунди по-късно капитанът на Ботев Петър Чалъков шутира от около 20 метра, вратарят Петров не се намеси убедително и изпусна топката, но нито един футболист на “канарчетата” не се ориентира в ситуацията и вратарят се намеси повторно и улови топката.

В 68-та минута Милко Георгиев навърза няколко защитника на Литекс по левия фланг и центрира топката в наказателното поле на ловчанлии, където защитник успя да я избие, но тя се озова в краката на Иван Михайлов, който шутира от границата на наказателното поле, но стражът на гостило улови.

Последваха минути, в които момчетата на Иван Кочев пробваха центрирания, но всички те бяха парирани от “оранжевата” отбрана. Така се стигна до 82-та минута, когато Табаков получи топката зад защитата на Литекс, напредна и се озова в наказателното поле, където бе подкосен от защитник на противника. Главният съдия Ивелин Занев, който се намираше на добра видима позиция от ситуацията подмина 100% дузпа и хвърли в смут зрителите на стадион “Ивайло’. секунди преди края на срещата пловдивчани стигнаха до нова добра ситуация, при която Петър Чалъков бе фаулиран на границата на наказателното поле. Зад топката застана потърпевшия, но канарчетата не изпълниха добре положението и малко след това съдията сложи точка на спора между двата тима .

След края на срещата отборите получиха медали и флагчета от представители на БФС, а шампионите вдигнаха купата, без да допуснат гол във вратата си в последните три мача.

Пловдивчани бяха подкрепяни от над 150 бултраси.

Източник и снимка: academy.botevplovdiv.bg

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker