Първа ЛигаТопФутбол

Сензационна промяна разтърсва българския и световен футбол?

Изпълнителният директор на Международния борд на футболните асоциации (IFAB) Лукас Бруд говори пред “Таймс”, където заяви, че организацията иска въвеждане на 10-минутно отстраняване за играч, който обиди съдия по време на мач. Идеята е само капитанът на отбора да комуникира с рефера.

profittips-the best football tips

“Много от футболистите не ги интересуват, че ще получат жълт картон за това, че са казали нещо неуместно на съдията. За тях ще означава много повече, ако знаят, че ще прекарат следващите 10 минути извън терена.
Обмисля се и вариантът, при който само капитанът ще може да се обръща към съдията. Играчите, които се приближават агресивно към рефера, не могат да бъдат толерирани повече.

profittips-the best football tips

Ако само капитанът може да стигне до съдията, той ще обясни по-късно на съотборниците си какво точно се е случило. Това работи добре в други спортове като ръгби и баскетбол”, твърди Бруд.

profittips-the best football tips

Не е ясно обаче как ще реагират на предложението клубовете и самите състезатели, тъй като даден рефер може да сбърка фатално, а на всичко отгоре да отстрани за 10 минути и половината играчи от ощетения тим при реакция от тяхна страна, което окончателно да предопредели крайния резултат.

🍊Ексклузивна игра Hot Deco Branded Game Inbet от Amusnet🍊

Не изпускай нито една новина за твоя любим отбор! Научавай новините пръв с TribunaPlovdiv.bg. Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще виждаш новините ни веднага след публикуването им:

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker