БотевТопФутбол

Сдружение ПФК Ботев с важни разяснения след срещата за Колежа

Сдружение ПФК Ботев запозна всички от „жълто-черната“ общественост със ситуацията около стадион „Христо Ботев“.

TribunaPlovdiv.bg публикува информацията на Сдружението без редакторска намеса:

Днес (б.р. вчера) проведохме важна среща, от гледна точка на информираността на привържениците на Ботев, за Колежа.

Срещата се проведе в общината. Присъстваха двамата ресорни заместник кметове – по строителството и по спорта, съответно Пламен Райчев и Георги Титюков. От клуба бяха, Васко Наумов и Ангел Палийски. Авторът на проекта за стадиона архитект Савов беше там, както и представители на Сдружението, КПБП и Бултрас.

Въпросите, които поставихме се отнасяха за:

– Какво става в момента със стадиона (процедури, времеви хоризонт, проблеми с проекта)

– обществен контрол и достъп до информация от страна на привържениците,

– Желанието на Бултрас да са на Южната трибуна

Заместник кмета Райчев обясни, че проектът е в общината в неговата цялост. До една седмица се очаква от арх. Савов да внесе прецизирането на количествените сметки, които да позволят стадиона да се довърши с наличната сума от 25 000 000 лв и да се лицензира за А група. Също така да подготви и останалата част от количествените сметки, нужни за лицензиране на ниво 4+ на УЕФА.

Трябва да се отбележи, че арх Савов прави това прецизиране безвъзмездно, защото е пловдивчанин и защото държи на този проект.

След 15.05 общината ще подготвя процедурата за обществената поръчка и до 15.06 се надяват да я обявят. Ако няма обжалване до края на август може да се сключи договор с изпълнител и строежа да се възобнови.

Понеже последните два месеца нямаше много информация за подготовката на строителството, ние като привърженици, поставихме въпроса за нуждата от открита и навременна информация. Колежа е обект с висок обществен интерес. Зам кмета Пламен Райчев предложи да се сформира група от привърженици с нужната компетентност, която да присъства на работните срещи по довършването на ст. Христо Ботев. Ще сформираме такава.

За желанието на Бултрас, за позиционирането им на Южната трибуна и преместването на сектора за гости на друга трибуна, присъстващите, които са компетентни в тази материя, обясниха че ако сега се започне промяна в проекта, ще се забави много строителството. От Бултрас решиха, че ще търсят възможност за осъществяване на искането им без това да удължава процедурата.“

Не изпускай нито една новина за твоя любим отбор! Научавай новините пръв с TribunaPlovdiv.bg. Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще виждаш новините ни веднага след публикуването им:

1000 лв. начален онлайн казино бонус от efbet! Депозирай лесно и удобно вече и през EasyPay и Cashterminal

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

:bg: 
:fans: 
:topka: 
:bira: 
:1: 
:happy: 
:red: 
:ole: 
:good: 
:nazdrave: 
:wacko: 
:yahoo: 
:smqh: 
:cry: 
:2: 
:facepalm: 
:blue-white: 
:red-white: 
:white-black: 
:yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни. Сайтът ни НЕ съдържа изкачащи и натрапчиви реклами Услугите, които предлагаме са напълно безплатни Молим Ви да го изключите за TribunaPlovdiv.bg, тъй като рекламата е честният начин медиите да се финансират. Това е важно за нас. Благодарим Ви, Екип на TribunaPlovdiv.bg

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни. Сайтът ни НЕ съдържа изкачащи и натрапчиви реклами Услугите, които предлагаме са напълно безплатни Молим Ви да го изключите за TribunaPlovdiv.bg, тъй като рекламата е честният начин медиите да се финансират. Това е важно за нас. Благодарим Ви, Екип на TribunaPlovdiv.bg