Ботев ПловдивТопФутбол

Сдружение ПФК Ботев сподели важна информация до ботевистите

От началото на 2024 г. за няколко дни са подадени 57 заявления за членство в Сдружение ПФК Ботев. Това напомня събитията от 2018 г., когато за 2 дни бяха приети около 80 нови члена, част от които привърженици на друг клуб, а друга част неразбиращи в какво членуват. По време на Общото събрание с участието на новоприетите се извърши опит чрез прилагане на юмручното право да бъдат подменени законно избрани членове на Управителния съвет.

Нужно е да направим и важно уточнение. Сдружение ПФК Ботев е юридическо лице с нестопанска цел с ЕИК 000466336 и e учредено след промените през 1990 г. на мястото на ФК „Ботев“ Пловдив. По този начин Сдружението става приемник на историята на футболния клуб, основан през 1912 г.

Съгласно чл. 4 от Устава:

– Сдружението представлява ФУТБОЛЕН КЛУБ, практикуващ и развиващ професионален и аматьорски футбол, понастоящем като акционер в ПФК Ботев АД;

– Сдружението съхранява емблемите и другите исторически символи на ФК Ботев Пловдив и е гарант за неговата автентичност;

– Сдружението осъществява комуникацията на клуба с привържениците му.

ТОП Бонуси За Месеца

🎁До 300 лв. Бонус нов Клиент за Спорт🎁

Вземи бонус

При регистрация в Бетано ползвай Промо код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁 50 БЕЗПЛАТНИ ЗАВЪРТАНИЯ ЗА НОВ КЛИЕНТ🎁

Вземи бонус

Бонус Комбо - 30лв. залог БЕЗ РИСК - Ранно Изплащане и още много други са активни в Palms Bet. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁До 550 лв. Бонус нов Клиент за Спорт🎁

Вземи бонус

При регистрация в WINBET ползвай Партньорски код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁150 Безплатни Завъртания + до 1500 лв🎁

Вземи бонус

При регистрация в Бетано ползвай Промо код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

Поради всичко това Сдружението НЕ Е ФЕН КЛУБ, както някои се опитват да го представят. Благодарение на своите независими, уважавани и безкористни членове вече повече от тридесет години Сдружението отговорно изпълнява целите, залегнали в Устава, и има огромна заслуга за съществуването на клуба и за запазване на неговата автентичност през трудните години на прехода.

Осъзнавайки огромната отговорност за запазване идентичността на ФК Ботев Пловдив, както и за неговото съществуване, при обективното предположение за корпоративен и частен интерес при този необичаен организиран наплив на кандидати, УС на Сдружението осъществи персонално допитване до всеки член на Сдружението с въпроса: „Считате ли за целесъобразно временно прекратяване на приема на нови членове в Сдружението?“. Резултати от допитването до всичките 89 члена на Сдружението:

– гласували: 65 члена или 73% от членовете;

– ЗА временно прекратяване на приема: 50 члена или 76,9% от гласувалите, или 56,2% от всички членове;

– ПРОТИВ: 12 члена или 18,5% от гласувалите, или 13,5% от всички членове;

– без мнение: 3 члена или 4,6% от гласувалите, или 3,4% от всички членове.

Въз основа на допитването, с уважение към мнението на членовете си и при спазване на демократичните принципи, УС на Сдружение ПФК Ботев взе Решение №1 в Протокол №19 от 28.02.2024 г. „Да отложи до 30.09.2024 г. гласуването за приемане на членове, заявили кандидатстване в Сдружението след 01.01.2024 г.“.

Кандидат-членовете, които попадат в тази хипотеза, имат право да се откажат от заявлението си за членство, при което, разбира се, ще получат обратно заплатената вноска на посочена от тях сметка.

50 Безплатни Завъртания за Всеки в Палмс при Регистрация

Не изпускай нито една новина за твоя любим отбор! Научавай новините пръв с TribunaPlovdiv.bg. Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще виждаш новините ни веднага след публикуването им:

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker