Други спортове

Световната купа по художествена гимнастика се завръща в София, Palms Bet отново е спонсор на състезанието

Palms Bet отново е спонсор на състезанието

Palms Bet е официален партньор на Световната купа по художествена гимнастика, която ще се проведе от 31.03 до 02.04.2023 г. в зала „Арена София“. Ангажиментите на Palms Bet към Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) са част от стратегията на компанията за устойчива подкрепа на българския спорт, в частност към подпомагане на един от най-успешните спортове за страната ни в последните години.

Партньорството започна в началото на миналата година и продължи повече от успешно през цялата 2022-ра. Тогава родните ни гимнастички спечелиха куп отличия, най-ценните, от които са абсолютната световна титла на ансамбъла и спечелените две квоти за Олимпийските игри в Париж през 2024 г. при ансамблите и среброто в индивидуалната надпревара от Световното първенство през септември в българската столица.

На Световната купа в София 2023 ще мерят сили най-силните гимнастички и най-добрите ансамбли. При отборите ще участват 12 състава, без Мексико и Азербайджан, които са с контузени състезателки. Индивидуалните състезателки са 51. Сред отсъстващите са Дария Атаманов (Израел) и Дария Варфоломеев (Германия), които също са с травми.

„Световната купа Sofia World Cup 2023 е едно от най-вълнуващите състезания за нас през сезона. В индивидуалното участват Стилияна Николова и Ева Брезалиева“, каза Бранимира Маркова, главен мениджър на националния отбор жени. Тя уточни, че Боряна Калейн, която трябваше да излезе за България, не е контузена, а има нужда от почивка.

Световната купа ще се проведе от 31 март до 2 април, като първите два дни състезанието е от 11.00 до 19.00 часа, а в неделя финалите са от 13.00 до 19.00 часа.

Palms Bet ще подкрепи и Международния турнир за „Купа София“, който ще се проведе в периода 7-9 април в столичната зала „София“.

Партньорството с БФХГ затвърждава позицията на Palms Bet като социално-отговорен бранд, ангажиран с проблемите и активно участващ в подкрепата на българския спорт. През 2022 година компанията и БФХГ си партнираха освен на Световната купа по художествена гимнастика, но и на всички Държавни първенства през 2022 . Компанията раздаде и парични награди на държавното клубно първенство. Palms Bet чрез продуцентска къща Palms Music, бе спонсор и на провелото се Световно първенство по художествена гимнастика през септември 2022 година в София.

Не изпускай нито една новина за твоя любим отбор! Научавай новините пръв с TribunaPlovdiv.bg. Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще виждаш новините ни веднага след публикуването им:

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker