Локомотив ПловдивФутбол

Само Коко и Батков ще гледат мача на Лаута

Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз наказа Локомотив Пловдив да домакинства на Левски без публика. Двубоят е на Лаута в четвъртък и е гвоздеят в програмата на междинния кръг.
Глобата, която пловдивчани ще платят за основния инцидент в мача с ЦСКА – ударен с бомбичка полицай, е 8000 лева. Допълнително Локо Пд е санкциониран с още 5000 лева за различни провинения – или общо 13 000 лева.

От ДК обясниха, че не става дума за абсолютно същия инцидент, като на мача Нефтохимик – Локомотив Пд, когато Смърфовете отново бяха наказани с един мач без публика. По тази причина деянието на феновете не се таксува като рецидив.

Според заместник-председателя на ДК Петър Величков е имало две опции за наказание на черно-белите и те са предпочели мач на закрити врати, вместо на неутрален терен. Локо Пд ще бъде задължен, на базата на доклад от полицията, да извърши допълнителни дейности за подобряване сигурността на стадиона. В противен случай ченгетата ще откажат да охраняват домакинските мачове на отбора.

Комисията е преценила, че публиката на ЦСКА няма отношение към инцидента с полицая. Затова и за червените не е предвидено наказание.

Локомотив вече отнесе една санкция през този сезон заради своите фенове. Нефтохимик и черно-белите в Пловдив бяха санкционирани от ДК заради боя между привържениците на двата тима на стадион „Лазур“. Агитките на домакините и пловдивчани си спретнаха здраво меле на полувремето на мача, който гостите спечелиха с 3:1. След този мач клубът на Коко Динев бе наказан да играе пред празни трибуни домакинството си на Локомотив София.

Куриозното е, че това е втори мач между Левски и Локо Пд, който ще се играе при закрити врати. Преди два сезона сините спечелиха мъчно на Герена с 3:2 след две късни попадения на Сьорд Арш. Тогава шефовете на двата клуба – Тодор Батков и Константин Динев, се обединиха около мнението, че повече БФС не трябва да наказва по подобен начин отборите с големи агитки. “По-добре на неутрален терен, отколкото да се чуваме какво си говорим”, отсече Батков.

Дисциплинарната комисия към БФС разгледа и инцидент с хвърлена бомбичка на мача Левски – Ботев Пд, хвърлена от агитката на пловдивчани. Не е ясно за комисията обаче кой е пострадалият от хвърлената бомбичка и в каква степен. Според различни информации става дума за полицай, пожарникар или фоторепортер. След събирането на допълнителната информация ДК ще разгледа случая на следващото си заседание.

“7 дни спорт”

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук от тук >>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker