БотевФутбол

Румен Чандъров пред TribunaPlovdiv.bg: Имахме голям проект за Ботев, Палийски иска да управлява чужди пари

Бившият собственик на Ботев (Пд) Румен Чандъров проведе изключително откровено интервю пред екип на TribunaPlovdiv.bg. Чандъров говори за напускането си, за това, че не е бил оставен да управлява клуба както той желае, за президента на „канарчетата“ Ангел Палийски и за намеренията му, които е имал с Георги Самуилов, който напусна днес също клуба.

– Какво мислите за напускането на Георги Самуилов от Ботев (Пд)?

Всичко, което е казал Самуилов пред медиите, е вярно. Аз какво повече да кажа. То е ясно като бял ден. Клубът има много задължения. Около 12 милиона, а може и малко повече да са. Стадионът е голям проблем – това са основните фактори да напусне, може би. Това е така.

Но има и други неща. Най-вече са свръзани с това, че някой опитва да слага прът в колелото. Разбирате ли ме?

Общината не иска да обновява концесия, пък ония не иска това… Не става така. Ние дойдохме и заявихме намеренията си. Но непрекъснато ни се слагаше прът, бяхме спирани. Най-вече за стадиона. Говорили сме с Жоро много пъти. Какво да правим как да го направим, но в крайна сметка постоянно ни спираха. В България манталитетът е такъв – ако единият те пусне, другият ще те спре. Такива сме си. Ние не можем да работим на стара концесия. Разберете го това.

Трябваше всичко да започне на чисто, за да бъде наше. Щом даваме парите, искаме всичко да си е наше. Както виждате и досега Общината не прави нищо по случая.

Нека стане ясно на всички. Ние бяхме наели оператор, бяхме готови. Имаме и парите. Всичко, което се говори, че сме нямали пари, че сме се отказали, заради пари, са глупости. И не само това.

Аз лично се отказах заради натиска, заради интригите в клуба. Там непрекъснато е така. Напрежението се нагнетява отвсякъде. Както знаете имахме и проблеми с феновете. Те непрекъснато искат. Всеки дърпа нанякъде и няма търпение за нищо. Не става така.

През лятото докарахме нови играчи. Цели 20. Целият отбор бе подменен, а фенове искат незабавани резултати.
Еми, как да стане? Не може някой друг да ръководи парада. Аз им казах и на тях. Даже, да ви кажа честно от хора в клуба чух, защо са ни тези играчи, защо са ни тези бразилци. Може ли такова нещо?

Бил съм докарал този бразилец, бил съм докарал онзи. Както виждате с продажбата на Жоао Пауло те си осигуриха още няколко месеца живот. Именно заради новите играчи и Ботев (Пд) тръгна нагоре. Вижте, че в играта на отбора полека-лека нещата взеха да се получават. Но разберете – всичко иска търпение!

Вижте, сега се занимавам с друг проект (Септември Сф – бел. ред.), но там нещата са други. Там го няма това напрежение. Няма ги високите очаквания. Затова мога да налагам млади играчи, да не бързам и никой няма да ми каже нищо. В Ботев (Пд) е различно. Там феновете влияят много.

Ако върнем на стадиона, пак е същата работа. Аз им казах, съберете се 10-20 хил. души и тогава предявете претенции. Но не само да се съберете, дайте нещо за този клуб. Всеки от тези хора да даде по 50 лв., и аз да бях дал още пари отгоре, та ние правихме един страхотен стадион.

Разберете, аз имам пари да направя този стадион. Мислите ли, че за мен и Самуилов са проблем парите? Питам ви искрено. Мислите ли го това? Кажете на всички, че парите никога не са ни били проблем. Най-малко пък за Самуилов.
Та, ние сме правили къде-къде по-големи неща от стадиони, и пак сме се справяли.

Не може на мачовете в Коматево да ми идват 1000 души и после да претендират, че са голяма публика. Където и да се провеждат мачовете, феновете са си фенове и трябва да подкрепят своя отбор. Аз ако обичам един клуб, не в Коматево, ами в Куртово конаре ще отида да ги гледам.

Отделно, как се теглят пари от банката в този случай? Аз нямам гръб. С кого да го направя този стадион? За кого? Той не е за мен. Той е за тях. Ние искахме да създадем празник, но това така и не стана.

Айде, на мен биха ми дали пари от банката. Това не е проблем. Но за кого да го правя? За тези, които постоянно обиждат, за тези които постоянно недоволстват. За тях ли? Е, какъв е смисълът. Кажете. Как бихте се почувствали вие, ако си дават парите за нещо, което виждате, че няма смисъл. Че си пилеете времето и парите на вятъра?

Това до голяма степен ме отказа от този проект. Когато бях отвън, бях обнадежден и вярвах, че могат да се получат нещата. Когато влязох обаче, всичко се промени…

Всичко беше за тях. Но те не го осъзнаха. Дано да се поучили от своите грешки. Да са разбрали, че този, които дава нещо, само той може да казва това и онова. Нека сега дойде новият собственик, който и да е той, и да видим как ще се държат с него.

-Каква е ролята на Ангел Палийски в цялата тази ситуация?

За Ангел Палийски? Еми вижте, той е едно добро момче, което обича до болка Ботев (Пд). Но при него проблемите са други. Той колкото помага на клуба, може би, толкова и вреди! Той иска да доведе някой и да управлява неговите пари.
Не става така. Или поне при мен не става така. Аз съм хотелиер. Такъв е бизнесът ми. Когато се доверя на някого, когато виждам, че той е кадърен и можещ, ще му дам шанс да се разпорежда с моите пари. Иначе не. Не може той да иска да се бърка там, където не му е работата. Щом аз давам парите, значи аз ще ги ръководя. Разбирате ли?

Дали може той да управлява феновете? Не. Никога. Никой не може да ги управлява. Няма как да се справи с тях, колкото и да му се иска. В това съм сигурен на 100%.

Аз лично приемам за своя грешка всичко, което се случи. И с мен, и със Самуилов. Все още не съм говорил с Жоро, но предполагам, че и той е на моето мнение. Ние опитахме да създадем нещо, но не се получи. Това е“.

Палийски с три варианта за нов собственик на Ботев, единият е от чужбина

Лоши новини за Ботев! Основен спонсор напуска клуба

Палийски започна търсенето на нов собственик на Ботев

Официално: Георги Самуилов напусна Ботев (Пловдив)

Подобни

5 Коментара

  1. Чакайте сега… Хем имал пари, пък хем щял да тегли от банката… Какви са тия простотии?! Там и спрях да чета статията! Пълен олигофрен!

  2. Chandurov e izkluchitelen bizmesmen.I az podkrepqh da go izgonim no istinata e che e mnogo umen chovek i shteshe da pomogne no hoda s Mitov be pulna glupost.

    Za razlika ot Krusharski i vsqkvi takiva toi znae kakvo e futbol

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker