БотевЛевскиЛокомотивПърва ЛигаФутболЦСКА

Рекордно ранен старт на новия сезон в Първа лига

Новият сезон в Първа лига ще започне на 8 юли (петък), разбра „Тема Спорт“. Причината за рекордно ранния старт на родния елит е световното първенство в Катар.

Мондиалът започва на 21 ноември и ще продължи до 18 декември, седмица преди Коледа. Заради него есенните дялове в европейските шампионати трябва да завършат най-късно в началото на ноември, за да имат време финалистите за подготовка. Въпреки, че България не е сред тях БФС трябва да се съобрaзи с разпоредбата на ФИФА и УЕФА.

Сегашната кампания у нас стартира на 23 юли (петък). Това е с цели две седмици по-късно от предвиденото начало на следващия сезон.

Заради пандемията кампанията 2020/21 започна на 7 август, а 2019/20 на 12 юли, което досега бе най-ранния старт. Това означава, че отборите ще имат и по-малко време за лятна подготовка. Именно затова пък наскоро, в анкета пред Диема спорт, настояха и доста от треньорите в Първа лига. На този етап не се предвижда промяна във формата.

Тук обаче изникава въпрос, че зимното прекъсване ще е доста сериозно – 3 месеца (почти целият ноември, декември и януари). Предстои клубовете, БФС и телевизията държаща правата да коментират всичко това на среща.

Сезон 2022/23 във Втора лига пък е предивден да започне седмица по-късно – на 15 юли (петък). Финалът за Суперкупата най-вероятно ще бъде насрочен за края на юни.

Betano официално е в България с Уникални Бонуси за Нови Клиенти

Не изпускай нито една новина за твоя любим отбор! Научавай новините пръв с TribunaPlovdiv.bg. Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще виждаш новините ни веднага след публикуването им:

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/bg.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/fans_bg.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/gazar.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/bira.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/shampion.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/happy0005.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/4erven.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ole ole.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/biri4ka.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/smqh2.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/cigari.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/facepalm.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/blue-white.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/red-white.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/white-black.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/yellow-black.gif 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни. Сайтът ни НЕ съдържа изкачащи и натрапчиви реклами Услугите, които предлагаме са напълно безплатни Молим Ви да го изключите за TribunaPlovdiv.bg, тъй като рекламата е честният начин медиите да се финансират. Това е важно за нас. Благодарим Ви, Екип на TribunaPlovdiv.bg

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни. Сайтът ни НЕ съдържа изкачащи и натрапчиви реклами Услугите, които предлагаме са напълно безплатни Молим Ви да го изключите за TribunaPlovdiv.bg, тъй като рекламата е честният начин медиите да се финансират. Това е важно за нас. Благодарим Ви, Екип на TribunaPlovdiv.bg