Локомотив ПловдивТопФутбол

Рейдър: Разликата между България и Германия е голяма, нивото в Първа лига е като Трета Бундеслига

Бившият вратар на Байерн Мюнхен Лукас Рейдър сега играе в България след престой в Португалия, Англия и Трета Бундеслига. Пред SportBild 27-годишният страж говори за невероятните си впечатления от феновете и за нивото на българското първенство. Рейдър казва и кои съвети от Пеп Гуардиола и Мануел Нойер му помагат и до днес.

Стражът дава командите на съотборниците си на български.

„След няколко седмици знаех 15-те най-важни думи, които са достатъчни, за да се въведе ред в отбраната”, каза вратарят. Бившият играч на Байерн играе за Локомотив и е единственият германец в efbet Лига.

ТОП Бонуси За Месеца

🎁До 300 лв. Бонус нов Клиент за Спорт🎁

Вземи бонус

При регистрация в Бетано ползвай Промо код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁 50 БЕЗПЛАТНИ ЗАВЪРТАНИЯ ЗА НОВ КЛИЕНТ🎁

Вземи бонус

Бонус Комбо - 30лв. залог БЕЗ РИСК - Ранно Изплащане и още много други са активни в Palms Bet. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁До 550 лв. Бонус нов Клиент за Спорт🎁

Вземи бонус

При регистрация в WINBET ползвай Партньорски код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁150 Безплатни Завъртания + до 1500 лв🎁

Вземи бонус

При регистрация в Бетано ползвай Промо код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

„Не знаех какво да очаквам тук, никога преди не съм бил в България”, казва 27-годишният страж и допълва; „След като агентът ми ми изпрати съобщение, че клубът се интересува, аз говорих с факторите в Локомотив и разгледах всичко тук, преди да подпиша. Радвам се, че се осмелих да направя тази стъпка”.

Рейдър е номер едно в клуба си и иска да се класира в Европа с пловдивчани: „Целта е третото място, така че да се класираме за Лигата на конференциите”.

tribunasofia

Кариерата на Рейдър започва да набира скорост отново в България, след като преди това отпадна в регионалната лига с Любек. Той идва в Байерн от Шалке през 2012 г. като най-талантливия вратар в германския футбол и шампион с младежкия отбор. Две години по-късно Рейдър се мести в португалския Сетубал, за да почерпи опит и в професионалния футбол. През 2017 г. отива в Брадфорд, минава пред Рот-Вайс Есен и Любек, за да стигне до южния български град.

В Пловдив Лукас е звезда от първия ден: „Като германски вратар фокусът върху мен е много голям. Германските вратари имат особено добра репутация тук и затова получавам много внимание. Често ми говорят на немски съперници или дори таксиметрови шофьори. Байерн е много популярен тук и често ме разпитват. Имаме и някой друг фен на Байерн в отбора. Всички тук знаят Mia San Mia (б.р. Това сме ние, девизът на Байерн)”, казва Рейдър.

Самият той все още има полза от тренировките на Байерн с топ звездите под ръководството на Пеп Гуардиола. „Запазих много важни и полезни неща. Той ни даваше примери, като винаги акцентираше върху детайлите. Един от неговите принципи е: „Добре, днес ще играя с два процента по-малко и ще се получи…”

Неговите съотборници вратари в Мюнхен, Мануел Нойер и Том Щарке също имат принос в обучението му: „От Ману научих как да си изчиствам главата веднага, след като допусна гаф, за да мога отново да съм концентриран на 100%. Щарке винаги ми казваше: „За да стигнеш високо, трябва да вървиш от простото към трудното. Не е нужно да търсите магичния пас във всеки момент, първо трябва да си гарантирате сигурност“.

bet365
В момента Локо е в средата на таблицата. „Най-добрите клубове Лудогрец и ЦСКА играят на ниво Втора Бундеслига, но по-голяма част от отборите са на нивото на Трета Бундеслига, а най-слабите в първенството са като немските отбори от Регионалата лига. Разликата е много голяма”, казва вратарят, цитиран от „Мач Телеграф”. Той е положително изненадан от условията за тренировки и стадионите в България: „В Любек беше катастрофа, тук е много по-добре. В момента стадионите на много клубове се обновяват, а инфраструктурата се модернизира навсякъде”.
Фен културата се различава значително от тази в германските клубове. „Има повече ултраси и по-малко семейства на стадионите”, казва Рейдър, който също е виждал бунтове отблизо. „По време на мача с ЦСКА противниковите фенове нахлуха на терена малко преди началния удар и се втурнаха към нашите привърженици. Хвърляха столове и предмети. След това полицията ги укроти”, споделя вратарят.

https://www.tribunaplovdiv.bg/50-лева-без-преъртне-начален-бонус-от-b/

Не изпускай нито една новина за твоя любим отбор! Научавай новините пръв с TribunaPlovdiv.bg. Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще виждаш новините ни веднага след публикуването им:

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker