Локомотив ПловдивФутбол

Райнов преди Дербито: Ще победим, отборът има нужда от още класа във всички линии

Халфът на Локо (Пд) Мартин Райнов остана извън състава на националния отбор за мача с Беларус, но това пък му даде възможност да се концентрира изцяло върху работата с новия треньор на „черно-белите” Едуард Ераносян.

Ето какво каза халфът преди в.”Меридиан мач”:

Марто, свик­ваш ли ве­че с изискванията на новия треньор в Локо (Пд)?

– Свикваме всички. Наистина има нови не­ща, които г-н Ераносян изисква от нас, но като цяло нищо сложно. Промяната е факт, но не ни е за първи път да се сменя треньор и да свикваме.

– Какви са нагласи­те в отбора преди дербито с Ботев и как върви подготовката за мача?

– Работим си добре след почивката, която имахме след мача с Берое. Тренираме сериозно, обстановката е спокойна, а нагласата може да е само една -за победа. Аз си мисля, че ще победим. Здрав съм, чувствам се в кон-диция и се надявам да заслужа доверието за този мач. Не е нужно аз да обяснявам, колко специална е атмосфе­рата в него.

– Притеснява ли те някои от играчите на съперника, след като показаха добри игри в последните мачове преди загубата от Монтана?

– Наистина имат доб­ри състезатели. Напа­дението им е доста силно и действа на ви­сока скорост. Подсили­ха и защитата. Като цяло са добър отбор и мисля, че откакто аз дойдох в Локо, а вече имам участия в три дербита, сега са в най-добро състояние.

– Коментирате ли си това в съблекалнята?

– Не, не сме ги ана­лизирали. Сега ме пи­таш и ти казвам моето мнение. Все още не сме говорили за наша­та конкретна стратегия в мача. Има и доста време до него. Ясно е, че само от нас зависи как ще завърши той.

– До колко това дер­би ще е решаващо за вашето представяне до паузата в първенс­твото?

– Знаеш, че такива дербита носят повече от точки. Емоцията в тях зарежда футболитите, успехът винаги дава допълнително са­мочувствие, което мо­же да се използва в следващите мачове. Имаме поставена цел да сме в шестицата и ще я преследваме с всички сили. Наистина изиграхме няколко ко­лебливи мача. Трябва ни по-голямо постоян­ство и ще успеем.

– Кой ще е основ­ният ви конкурент?

– Не знам. Няма да е само един. От класирането в момента се виж­да, че това ще са Ботев и Берое, но при този формат нещата бързо се променят. С две по­редни победи, всеки може да се изкачи чувствително.

– А как оценяваш програмата до края на годината? След Ботев ще имате мачо­ве и срещу Левски, и срещу Лудогорец точ­но преди Коледа…

– Програмата няма какво да я мислим. Знам я. След Ботев гос­туваме на „Герена”, а после сме вкъщи с Монтана и Черно мо­ре… Работим обаче мач за мач и не ги степену­ваме. Очакванията бяха, че ще спечелим срещу Пирин и Локо (ГО) на „Лаута”, а не стана. После бихме ЦСКА-София на техния терен. Така, че нищо предварително не мо­же да говорим. Важно е да спрем с колеба­нията.

– Разочарован ли си, че отпадна от гру­пата на националния отбор за мача с Бела­рус, въпреки че бе част от разширения списък?

Не съм. Щастлив съм, че дебютирах и съм благодарен на г-н Хубчев за това. Сега така е преценил и си е в правото. Моята рабо­та е да търся макси­мална изява във всеки мач. Мисля, че ако заслужавам, ще ме викне отново.

– Как мислиш, че ще завърши мача с Бела­рус, след като вече имаме обицата от до­макинството срещу Люксембург и трудна­та победа на старта?

– Стискам палци, как­то винаги съм го правил за националния отбор още преди да получа първата повиквателна. Винаги си мисля, че мо­жем да победим. Няма как да кажа, че ще паднем. Ако имаме мач срещу по-голям отбор се надявам, че може да имаме повече късмет, да надскочим себе си и да измъкнем нещо. Не съм наясно с точ­ното състояние на Бе­ларус в момента, но вече никой не е толко­ва слаб, както някога сме си мислили. Дори и Люксембург не са отбора отпреди 10, 15 или 20 години. Бела­рус са по-добри, но пък нашият отбор този път може да си напра­ви мача по-лесен.

– Да очакваме ли някакво раздвижва­не около теб през зимата?

– Наистина не мога да кажа и не искам да коментирам това сега.

– А от какво спо­ред теб се нуждае Локомотив (Пд), за да повиши амбиции­те поне до класира­не в зона Европа.

– От малко класа във всички линии, малко спокойствие, малко повече увере­ност и добри резулта­ти в два три мача по­ред. Ние обаче и сега гледаме да вървим напред стъпка по стъпка. Аз мисля, че има добри футболисти в нашия състав. От опитните може да нау­чим доста и да вървим напред.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker