Първа ЛигаФутболЦСКА

Разкриха кога започва реконструкцията на „Армията“, инвестицията ще е огромна

Реконструкцията на стадион „Българска армия“ официално ще започне на 1-ви юли. В проекта пък към днешна дата ще бъдат вложени около 80-90 млн. лева.

„Това, което сме научили в Германия, не означава, че работи на други места. Трябва да създадем продукт, който работи в България. Затова искаме да споделим нашия опит от Будапеща. Ще се опитваме да постигнем същите неща в София. Целта не е да се използва стадиона само за футбол, а и за други инициативи във всичките 330 дни, свободни от мачове“, заяви представителят на „Спортфайв“.
„На-важното е да промотираме не само стадиона, но и всички събития, в района около съоръжението. Разбирам, че има затруднения заради околния парк, но ще се вместим във всички ограничения. Целта да е създадем допълнителни неща, които обаче ще бъдат изцяло с облагородяване на парка, а не да му навредим. Самата зеленина е важна за нас и можем да гарантираме, че няма на нарушим целостта на парка. Дори може да върнем 10 000 кв. метра обратно на парка“, допълни човекът на германската фирма.
„Официално започваме на 1 юли. Първо ще има проучване и вадене на различна документация относно строежа. Надяваме се до края на годината да получим последните технически документи, които ще ни дадат правото на строеж.“
„На Панчарево трябва да се направи изграждане на общежитие и ресторант за ДЮШ и се надявам до 2025 г. да сме готови. Всичко е съгласувано относно стадиона и базата е съгласувано с Министерството на спорта и „Спортни имоти“ и ще се движим по графика, зададен от оператора на стадиона „Спортфайв“. При подобно партньорство има обществен и държавен интерес, не би трябва да имаме проблем с изграждането на такова съоръжение.
Политическата обстановка не трябва да влияе, когато според конституцията е защитен националният интерес. Някаква конкретна юридическа пречка в процеса вероятно ще се появи, но за момента всичко между участващите страни и изчистено. Държавата не инвестира нищо финансово, а ни гарантира ползването на земята за определен период от време. Проектът е дълъг и трябва да защитим икономически инвестицията си в дългосрочен план.
Инвестицията е 80-90 милиона лева, но тази сума може да мръдне малко. Инвестициите са осигурени от собствениците на клуба. Имаме и допълнително финансиране, ако се наложи“, заяви адвокатът на ЦСКА Станислав Трендафилов.

Бетано Лято – Всеки Ден Безплатни Завъртания и Залози за Спорт

Не изпускай нито една новина за твоя любим отбор! Научавай новините пръв с TribunaPlovdiv.bg. Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще виждаш новините ни веднага след публикуването им:

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/bg.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/fans_bg.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/gazar.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/bira.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/shampion.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/happy0005.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/4erven.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ole ole.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/biri4ka.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/smqh2.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/cigari.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/facepalm.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/blue-white.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/red-white.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/white-black.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/yellow-black.gif 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни. Сайтът ни НЕ съдържа изкачащи и натрапчиви реклами Услугите, които предлагаме са напълно безплатни Молим Ви да го изключите за TribunaPlovdiv.bg, тъй като рекламата е честният начин медиите да се финансират. Това е важно за нас. Благодарим Ви, Екип на TribunaPlovdiv.bg

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни. Сайтът ни НЕ съдържа изкачащи и натрапчиви реклами Услугите, които предлагаме са напълно безплатни Молим Ви да го изключите за TribunaPlovdiv.bg, тъй като рекламата е честният начин медиите да се финансират. Това е важно за нас. Благодарим Ви, Екип на TribunaPlovdiv.bg