Локомотив ПловдивТрансфери и подготовкаФутбол

Първо в TribunaPlovdiv.bg: Думанов проговори за гафа с новодошлия французин на “Лаута”

След сериозния гаф, който допусна спортно-техническото ръководство на Локомотив (Пд) преди седмица с привличанеот на младия френски полузащитник Ясин Амрауи, екипът на TribunaPlovdiv.bg потърси за коментар един от хората, които бяха в основата на този трансфер д-р Константин Думанов.

Думанов даде краткият си, но точен отговор затова какво всъщност стана с французина: “Той дойде късно. Това е голям проблем. Дойде по време на подготвителния период, но все пак срокът за картотекиране на аматьори бе минал. И именно това го извади от сметките за 5 месеца, като неговият договор ще влезе в сила от 1-ри февруари 2016г.. Просто се забави!”

Припомяме, че Амрауи подписа тригодишен договор с пловдивчани, който трябваше да влезе в сила от 1 септември, но контрактът бе удължен с още шест месеца и така реалният срок на договора му ще започне да тече от 1 февруари 2016 г. до началото на 2019 г. Това стана, заради факта, че Ясин остана без картотека, тъй като подписа първия си професионален договор на 25-ти август, десет дни след крайния срок за уреждането му с права в БФС. Според разпоредбите играчи като него с амаьорски статут трябва да парафират контракти в рамките на трансферния прозорец, който у нас затвори на 13-ти август.

А неговото некартотекиране автоматично му запорира и шанса да получи някакави пари от Локомотив в близките 5 месеца, тъй като 20-годишният футболист остава без картотека за „черно-белите“ до отварянето на зимния трансферен прозорец. През това време той ще тренира само и единствено за здраве на “Лаута”.

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker