Ботев ПловдивИз градаЛокомотив ПловдивФутбол

Протестите на футболните фенове продължават, вижте кога и къде (видео)

Открито писмо на Сдружението на българските футболни привърженици до българските граждани и медиите преди общобългарското събитие в Пловдив на 14 февруари:

Нашата организация беше основана през м.юли 2012г. заради необходимостта футболните привърженици да имат свое представителство, да имат своя позиция и свой глас в обществото. До този момент медиите или са ни игнорирали, или са внушавали на обикновените хора недоверие и страх спрямо футболните фенове. Кой нарежда на медиите да ни заобикалят, и кой има изгода от разделение и омраза в България, включително и по футболна линия, е друг въпрос…
На всички медии, които незаслужено ни обиждат и ни вкарват във всевъзможни сценарии, ще кажем само, че за нас е много по-важна подкрепата на обикновените български граждани, а не медийния комфорт.

Духът и смисълът на съществуване на нашето сдружение се изразява чрез нашия Устав. Ние приемаме, застъпваме и проповядваме следните ценности и идеали:

“…Разбирането за футбола като форма на съхранение на историческата памет на народите и националния им дух, като школа за възпитание на национално достойнство у подрастващите.

Разбирането за фен-културата като един от социалните феномени на съвременното общество и форма на съвременно народно творчество.

Разбирането за клубовете на футболните привърженици като независими граждански общности, които имат образователни и възпитателни цели, и които се отличават с будна социална съвест и активност.”

Ние сме свободни хора. Никой не може да ни поучава, да ни “спуска” директиви, да ни направлява, още по-малко по политическа или корпоративна линия. Ние казваме това, което считаме за важно и правим това, което считаме за справедливо. Не е нужно някой да ни плаща, за да обичаме и пазим България от посегателства. Никой не може да ни накара да презираме България, да не уважаваме нейните история, традиции и национални идеали и да изпълняваме странни и невероятни препоръки от чужбина, като например тази да се борим с хомофобията. Никой не може да ни убеди, че центърът на нашата образователна и възпитателна дейност трябва да бъде борбата с последствията от колониалното робство по света и робството в Америка, и да сме безмълвни за последствията от турското робство в България. Уважаваме и почитаме страданията на всички народи вследствие на войни и геноцид, но като българи преди всички жалим за страданията причинени от Османската империя на българския и други християнски народи тук на Балканите. Тези страшни времена и тези нечовешки мъки от историята на нашия народ са част от нашата родова и национална памет и ние никога няма да позволим връщане на историята назад!

За протеста срещу подаряването на бившата Куршум джамия в гр.Карлово на Главното мюфтийство, насрочен от нашето Сдружение за 09.30 часа на 14 февруари пред Съдебната палата в Пловдив, призоваваме всички граждани да ни подкрепят най-вече като българи. С това обединително събитие ние искаме да покажем, че българите можем да бъдем единни като народ за важни национални каузи. Щом ние футболните фенове, които имаме непримирими спортни съперничества помежду ни, можем да направим компромис и да се обединим, значи и народът ни може да бъде по-задружен, и по-успял.

На всички граждани, на които медиите внушават, че трябва да са кротки като агнета и крайно вежливо да изразяват отношението си по всякакви проблеми, ще кажем само, че в най-благоденстващите страни по света всичко се е случило и продължава да се случва вследствие на постоянен обществен и уличен натиск.

На 14 февруари всички в Пловдив, всички в подкрепа на Карлово, всички за България!

12.02.2014г. Сдружение на българските футболни привърженици


Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук от тук >>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker