Из градаЛокомотив ПловдивФутбол

Привържениците на Локомотив с писмо до Тотев и попитаха: Защо Община Пловдив бави ремонта на Бесика?

Привържениците на Локомотив Пловдив официално  попитаха кмета на града Иван Тотев какво се случва и защо се бави  ремонтът на Трибуна “Бесика”. Както е известно, от Общината бавят за момента разрешителното, с което собственикът на Локомотив (Пд) Христо Крушарски ще може да започне строежа.

Ето и текста:

Днес в Община Пловдив, феновете на Локомотив официално входирахме следното питане до Кмета на гр. Пловдив Иван тотев. Отчитайки огромната обществена значимост на този въпрос, призоваваме за максимало бърз отговор и адекватни действия за издаване на строително разрешение за стадион Локомотив в най-кратки срокове!

До,

Кмета на Община Пловдив,

Господин Кмете,

На 28 февруари 2004 година, една от трибуните на общинския стадион Локомотив рухна в следствие на лоша или по-скоро никаква поддръжка от страна на община Пловдив. От този ден до днес, състоянието на стадиона на отбора, станал Шампион на България през 2004 година и донесъл толкова слава и гордост на цял Пловдив е един от най-болезнените проблеми за обществото ни. От този ден минаха девет години и няколко месеца, през които се продадоха много общински имоти (сигурни сме изключително изгодно за Община Пловдив), построи се Колодрум (мечтата на поколения пловдивчани), положиха се километри велоалеи, но средства за съоръженията за най-популярния спорт в Пловдив и България, така и не се намериха.

Към този момент, имаме уверението на г-н Христо Крушарски, собственик на футболния клуб Локомотив Пловдив, че има готовност да започне реконструкцията на стадиона в квартал Лаута. Още юни месец тази година ОС на Пловдив гласува кандидатурата на града за отпускане на средства за реконструкция на същия този стадион, които бяха одобрени от държавната администрация.

При положение, че Община Пловдив се доказа нееднократно като лош собственик на спортните съоръжения в града ни, ние феновете на футбола в Пловдив искаме да зададем три въпроса:

1. Защо Община Пловдив се бави с приемането на ДАРЕНИЯ от г-н Христо Крушарски строителен план за ремонт на стадион Локомотив на стойност десетки хиляди левове?
2. Защо Община Пловдив се бави с издаването на строително разрешение за започване на ремонтни дейности на същия този стадион, при положение, че за първи път от много години е налице инвеститор с ясно изразена готовност и желание за стартира строителни дейности и то на имот собственост на Община Пловдив?
3. До какъв етап е достигнала процедурата с отпускането на средствата, гласувани от ОС и държавната администрация, с които трябва да продължи следващия етап от ремонта?

Силно се надяваме, заявения от Вас интерес към спорта и здравето на младите хора в Пловдив да не се изчерпва само до предизборната Ви кампания, а ще направите всичко възможно да помогнете на частните инвеститори да направят това, което Община Пловдив не свърши вече две десетилетия – да даде на Пловдив едно спортно съоръжение, годно да приеме срещи от европейските клубни турнири.

Фенклуб Локомотив Пловдив

Прилагаме входираното до Община Пловдив писмо.

pismo1-687x1024

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker