Новини

Привържениците на Локомотив започват с протести за равенство между клубовете

7 коментара 📁 Локомотив, Футбол 🕔12.декември 2019
Привържениците на Локомотив започват с протести за равенство между клубовете

Феновете на Локомотив (Пловдив) започват с протестите за равенство между клубовете. От фенклуба на “смърфовете” информираха, че първият протест ще бъде в събота, 14.12.2019 г., в 14:00 часа, веднага след Черно-бялата Коледа пред Община Пловдив, а вторият в неделя 15.12.2019 г., в 11:30 часа отново пред Общината, откъдето ще направят шествие до Лаута и още веднъж ще изразят позицията си за равенство между клубовете.

TribunaPlovdiv.bg публикува цялата информация на фенклуба без редакторска намеса:

До привържениците на Локомотив Пловдив

На вниманието на Община Пловдив

Уважаеми Локомотивци, през изминалия уикенд изразихме с декларация позицията си относно поредната измама и кражба, при която ощетени отново са гражданите на Пловдив, и в частност, феновете на Локомотив.

В понеделник внесохме декларацията в общината и се срещнахме с кмета г-н Здравко Димитров, където още веднъж заявихме, че няма да допуснем двойни стандарти и липса на равнопоставеност между футболните клубове. Същата декларация бе изпратена и до Министерски съвет.

Към днешна дата фактите са следните:
Кметът пренебрегна изцяло думите ни и си позволи самостоятелно да определя какъв е основният проблем на Локомотив Пловдив. По неясен начин стигна до извода, че някои се нуждаят от нов стадион, а ние – само от база. Г-н Димитров прокарва взривоопасни внушения!

Искаме да припомним, че през 2004 г. се срути една трибуна на стадион Локомотив.
През следващите години се напука трибуната за гости. По късно беше разрушена трибуна „Бесика“ в очакване на по-добри времена. Стадионът ни е в окаяно положение и на него няма нито една тоалетна.

И след всичко това г-н Димитров има безочието да твърди, че стадионът не е основен проблем на Локомотив Пловдив!
Очевадно е, че г-н Димитров не мери с еднакъв аршин и с действията си се стреми да облагодетелства други от позицията на властимащ. Твърде бързо след изборите тези несправедливости започнаха да излизат наяве. Видно е, че се действа по предварително начертан план, под външен диктат и се защитават интересите само на една част от гражданите на Пловдив. Подготвяната схема ще ощети не само футболните фенове, но и хилядите обикновени граждани, данъкоплатци и гласоподаватели.

От няколко дни в медиите се забелязва и друг много важен факт – внезапното оглушаване на всички властимащи за проблемите на Локомотив. Точно обратното, стартира се колкото е възможно по-бързо процедурата по прекратяване на концесията на стадиона край бирената фабрика, за да може през зимната пауза набързо да бъдат гласувани взетите изцяло в интерес на единия клуб решения и да се започне изграждането на стадиона.
ТОВА Е НЕДОПУСТИМО!

След подобно скандално отношение от страна на Община Пловдив не ни остава нищо друго, освен да започнем протести за равнопоставеност. Ние не сме против да се строи стадион „Ботев“ – хоби-проектът на Цв. Василев, но настояваме същата по размер инвестиция да бъде направена и за Локомотив, а не както се очертава на едните да бъдат дадени 30 милиона, а на другите само 3. Ако това не може да стане, тогава нека всички предвидени средства да бъдат вложени в стадион Пловдив, който е на всички пловдивчани и е от огромно обществено значение за града ни.

С оглед на горното призоваваме всички фенове на Локомотив Пловдив на протест в събота, 14.12.2019 г., в 14.00 часа, веднага след Черно-бялата Коледа пред Община Пловдив и в неделя, 15.12.2019 г., в 11.30 часа отново пред Общината, откъдето ще направим шествие до Лаута и още веднъж ще изразим позицията ни за РАВЕНСТВО МЕЖДУ КЛУБОВЕТЕ.

Обединени фенове на Локомотив
Фенклуб Локомотив Пловдив

Сподели тази статия с приятели

7 коментара

 1. 🕔 23:48, 13.декември 2019

  1912

  Локото са прави!
  Справедливо е парите да са по-равно.Тогава няма да има сръдни и конфликти между феновете

  Отговори на този коментар
  Харесвам(3)Не харесвам(0)
 2. 🕔 23:25, 13.декември 2019

  Локомотив Пд

  Абсолютно правилно! Преди години от общината отпуснаха пари и на Локомотив и на Ботев по равно. Локомотив купи осветление на стадиона, Ботев 22к седалки. И сега трябва да е така. Дори да разделят въпросните 30 милиона, биха били достатъчни и за двата стадиона. А още по-добър вариант в да направят стадион Пловдив на който биха играли всички пловдивски отбори включително Марица и Спартак! Цял живот на просия.. отборът на всяка власт.. СопотЪ това сте вие!

  Отговори на този коментар
  Харесвам(3)Не харесвам(0)
 3. 🕔 17:08, 13.декември 2019

  АКО Е ДЪРЖАВЕН СТАДИОН

  В ПЛОВДИВ ИМА 4 ОТБОРА ДА СЕ НАПРАВИ ГРАДСКИЯ СТАДИОНАКО НЕ ТОЗИ ДА СЕ КАЗВА ПЛОВДИВ И ВДИЧКИ 4 ОТБОРА ДА ИГРАЯТ МАЧОВЕ И ДА ПЛАЩАТ НАЕМ ЗА ЛИГА ЕВРОПА…СТАДИОНА ДА Е С БЯЛО ЗЕЛЕНО И ЧЕРВЕНО СЕДАЛКИ И НЕУТРАЛНИ ЦВЕТОВЕ@@@

  Отговори на този коментар
  Харесвам(5)Не харесвам(0)
 4. 🕔 19:29, 12.декември 2019

  Smqh

  Cql jivot shtebsinostanete glupaci! V stadiona na botev sa investira i nad 10 miliona do sega, koi vi muti glavata za 30.miliona be bezdarnici. Vurnete parite ot naema na posle a murshi

  Отговори на този коментар
  Харесвам(0)Не харесвам(6)
 5. 🕔 17:54, 12.декември 2019

  Стоян

  Прави са от Локото, трябва да се отпуснат равни пари за двата отбора или най-добре да се направи стадион Пловдив

  Отговори на този коментар
  Харесвам(22)Не харесвам(2)
 6. 🕔 17:23, 12.декември 2019

  Бпв

  Долни мърши, вие сте малцинство, какви данъци, какви 30 милки мечтаете..

  Отговори на този коментар
  Харесвам(1)Не харесвам(18)

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *