бетано най-добър сайт за слот игри
ВолейболМарица - жени

Президентът на Марица: Усещам нотки на реваншизъм у някои мои колеги!

През последните няколко дни ВК Марица (Пловдив) организира силен международен турнир за Купа Пловдив 2016, който се проведе в зала Пловдивски университет.

Сили с шампионките на България премериха гръцкият Маркопулу Ревойл (Маркопуло), турският Бурсаспор (Бурса) и румънският Динамо (Букурещ), а президентът на Марица Илия Динков проследи мачовете отблизо.

Клубният бос, който е и вицепрезидент на БФВ, даде специално интервю за BGvolleyball.com преди началото на новия сезон у нас.

Предстои клубният сезон у нас, но като че ли от малкото ясни неща преди началото са отборите на Марица (Пловдив) и Раковски (Димитровград). Учудва ли ви, че все още няма яснота за дати, програма и регламент?

Винаги жените са били малко втора ръка и като първенство. Направи ми впечатление, че през тази година и за Суперлигата при мъжете има страшно много неясноти. Така че явно е нормално за женското първенство въобще да не е ясно… Надявам се нашият мениджър Борис Халачев да знае повече.

През миналия сезон бе създадена Национална волейболна лига за жени, но след отстраняването на Петър Кънев от федерацията като че ли всичко приключи?

Не, не мисля, че това е причината. Научих, че има нов шеф на женската волейболна лига и това е г-н Валентин Помаков. Предполагам, че, когато влезе във функциите си, всички тези неясноти ще изчезнат. Предполагам, но не знам…

Липсата на яснота не се ли отразява на планирането на програмата ви, все пак ще имате ангажименти и с пътувания заради мачовете от евротурнирите?

Вероятно би попречила в друга ситуация, но не и в тази. По-скоро не мисля, че ще попречи на Марица и на Раковски, защото те си се подготвят по план.

Какви цели поставяте пред Марица през новия сезон?

Преди всичко, добри игри в европейските клубни турнири. Останалите цели са ясни и не могат да бъдат други – златен дубъл у нас.

Селекцията завършена ли е или ще има и още нови попълнения?

Мисля, че е завършена. Ако има нещо ново, то ще е в последния момент. Търсихме още една състезателка на поста посрещач, но по-скоро ще разчитаме на това, което имаме.

Как видяхте националния отбор на България по време на европейските квалификации?

Класираха се… По принцип не обичам да говоря по спортно-техническите въпроси, но селекционерът каза, че Мария Данчева е “откритието на сезона” и сигурно е така. При нас треньорите са я открили още преди няколко години.

Доста се говореше напоследък, че зала Колодрума в Пловдив не става за волейбол, а в същото време вие ще играете там мачовете си от Шампионската лига…

Чух изказването на Борис Халачев, но не бих нарекъл това интрига. По-скоро, дано да не съм прав, но усещам нотки на реваншизъм у някои мои колеги. Никой не се е оплаквал от нищо в тази зала по време на Европейското първенство за младежи. Ако имаше нещо нередно, още тогава трябваше да се разбере, за да реагира някой.

Като вицепрезидент на БФВ, как ви се струва сезонът на националните отбори на България?

Много е трудно да се направи оценка, но нека дадем шанс на новите треньори да поработят поне още един сезон и тогава да видим какво ще се случи.

Що се отнася до плажния волейбол, през лятото бе стартирана нова Национална отборна лига, със сериозното съдействие на Марица…

Това е инициатива на хората, които се занимават с плажен волейбол и най-вече на Николай Марков. С удоволствие подкрепям всякакви такива начинания, защото ми се струва, че плажният волейбол е спорт, на който обръщаме недостатъчно внимание.

Пожелание?

Момичетата да играят добре, защото сега са в подготвителен период. И четирите отбора, които участваха за Купа Пловдив, бяха малко тежички, защото всички са в етап на по-сериозна физическа подготовка. Радва ме, че на нашите мачове залата бе почти пълна, което на мен лично ми носи удовлетворение и амбицира допълнително момичетата.

Ивайло Пампулов, BGvolleyball.com

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker