АкадемикБаскетбол

Президентът на БК Академик излезе с отворено писмо

Президентът на баскетболния тим на Академик Пловдив Васил Врачев публикува отворено писмо, което излезе на официалната страница на тима във Фейсбук.

Босът на пловдивчани поиска положителна промяна в българския баскетбол, като за целта, заяви че е готов за всякакви дискусии и срещи.

TribunaPlovdiv.bg публикува текста без редакторска намеса:

ОТВОРЕНО ПИСМО ОТ ПРЕЗИДЕНТА НА БК АКАДЕМИК ВАСИЛ ВРАЧЕВ

Във връзка с това, че името ни беше споменато в интервю на Димитър Ангелов „..Относно моето изгонване, свирят се две технически нарушения на пейката. Аз съм много коректен и искам да дам знаци на хората, които управляват българския баскетбол и да вземат решения. Говорих с Георги Глушков преди два дни и му обясних на четири очи за какво става въпрос. След мача с Академик Пловдив споменах за изключителното некоректно съдийство..“, категорично възразявам и съм против неговите думи. Смятам, че в Пловдив трябваше решението да бъде същото, а именно изгонването на Константин Папазов и Димитър Ангелов и ако бяха изгонени сега нямаше да си позволят да се държат по този начин. Абсолютно съм съгласен с реакцията на съдиите в двубоя Левски – Спартак Плевен. На нашия мач, главния съдия Цинцарси трябваше да вземе същото решение. Тъй като цяло първо полувреме Тити и Митко Ангелов скачаха и оспорваха всяко съдийско решение, „скочиха“ на дежурния секретар на съдийската маса и прекратиха мача за близо за 5 мин. След като видяха, че това остана безнаказано си позволиха физическа саморазправа зад кулисите на полувремето, с което обърнаха мача от 14 точки за нас преди полувремето до загуба за нас с 14 точки. Тук се вижда как бездействието на съдиите доведе до повторна такава ситуация на снощния мач с Плевен. Против съм отношението на Ангелов, псуването на майка и заканите, които отправят към съдиите, което се излъчваше дори в ефир.

Относно съдийството, съм съгласен че има слаби съдии, но слабите съдии бъркат и в двете посоки. Проблема са пристрастните съдии, които се повлияват именно от тези агресивни действия, закани и псувни.
Ние продължаваме да апелираме и да настояваме Мартин Хорозов, Стефан Стефанов и Серафим Петров да свирят и на наши мачове (решение взето единодушно на ОП на НБЛ отпреди 3 години). Те са израстнали пред очите ми и знам категорично, че са честни и почтенни хора, такива каквито трябва да са всички съдии. Както Ники Цинцарски беше главен съдия на нашия мач с Левски, затвори си очите за агресивното поведение от отбора на Левски и беше добре дошъл отново на мача на Левски със Спартак. И още първото решение след изгонването на треньорите беше в полза на Левски, но грешно отсъждане (беше свирен несъществуващ аут на Ивко Ивков). С тази действия се превръща в най-добрия шести играч на Левски. Ето това са „слабите съдии“ по думите на Митко Ангелов, от които трябва да се пазим!

Ние се чудим: „Защо след като Митко Ангелов има големите претенции да се води помощник треньор се държи по този начин?“ И отговора е, че няма нужното образование за да отговаря на изискванията на ММС. Но по-важния въпрос е до кога ще се позволява подобно агресивно поведени от по-влиятелните отбори и до кого ще си затваряме очите за тези, които нарушават правилата и водят мачове без нужното образование, а компенсират незнанието си с агресивно поведение и псувни? Ако това е поведението на едни ръководители, за да бъде отборът им на второ място, уведомете и другите отбори. Мисля, че никой няма да се поколебае да го използва.
Един добър играч не може непременно да бъде добър треньор или съдия, трябва да завърши необходимото образование, за да има и подобаващо поведение и квалификация.

Такива хора не трябва да са част от щаба на Националния отбор на България и очакваме публичното извинение на Димитър Ангелов към съдиите на мача.

Отворени сме за всякакви срещи и дискусии, за да може да има положителна промяна в Българския баскетбол, защото това е, което искаме всички.

С уважение,
Васил Врачев

Не изпускай нито една новина за твоя любим отбор! Научавай новините пръв с TribunaPlovdiv.bg. Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще виждаш новините ни веднага след публикуването им:

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker