Ботев ПловдивДербито на ПловдивЛокомотив ПловдивФутбол

Преди 11 години Пловдивското дерби отново беше прекратено

Преди почти 11 години Пловдивското дерби беше прекратено отново. Тогава обаче причината беше съвсем друга, а именно наводнен терен, двубоят въобще не започна, но след като стана ясно, че мач няма да има се получи и най-голямото меле в историята на Пловдивското дерби.

На 24 май 2003г. Ботев посреща Локомотив в 25-ия кръг на елита. Над Пловдив обаче се изсипва проливен дъжд, който не позволява дербито да се играе. Съдийте и делегатите на срещата както и двата тима решават двубоят да бъде прекратен и да се играе на следващия ден 25 май.

След като става ясно, че срещата е прекратена обаче следва най-голямото меле между феновете на двата тима в историята. Спукани глави, кръв и много ранени феновете на двата отбора и полицаи завършват деня по болниците в Пловдив.

Като по чудо няма жертви, а освен бомби и димки феновете използват боксове и бухалки.

На следващия ден дербито се играе.

Следи всичко след прекратяването на Дербито на България с TribunaPlovdiv.bg.

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

2 Коментара

  1. Kъв прекратен мач?Вие правите ли разлика между прекратен и не започнал мач?Тогава мача не се игра поради лошите атмосферни условия!Не е почвал за да бъде прекратен!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker