бетано най-добър сайт за слот игри
Ботев ПловдивЗа ИсториятаЛегендиФутбол

Помните ли го? Емануеле Морини пред TribunaPlovdiv.bg: Това ще е велик финал! Голът от 2009-а още е в сърцето ми…

Няма как да сте фен на Ботев Пд, и да не си спомняте Емануеле Морини. Той е част от безсмъртния фолклор на Дербито на Пловдив.

Точно преди 10 години неговият гол, в 86-ата минута срещу Локомотив Пд, бива решителен – 31 октомври 2009 г. (1:0). На стадион “Христо Ботев” италианецът вкарва за първия успех на “канарчетата” от повече от 3 години в Дербито.

Всичко това се случва в един много мътен период за клуба – точно в края на ерата “Христолов”, която довежда феновете до бунтове и опити да свалят президента от управлението на Ботев Пд.

В края на 2009 г. отборът е напуснат от всичките си играчи, а Христолов довежда футболисти от италианските долни дивизии. Морини е един от тях. Този ход удължава агонията с още няколко месеца, но накрая и италианците напускат, нямайки средства дори да заплатят престоя си в хотела, където са отседнали. Отборът се разпада. Ботев е изваден от “А” група, а впоследствие и от професионалния футбол.

За радост на бултрасите обаче клубът намира начин да се съвземе, вдигна се от пепелта и в момента живее в един от най-успешните си периоди в своята история.

А Емануеле Морини определено е част от безсмъртния летопис на Дербито. Последният вкарал гол за “канарите” в ерата “Христолов” срещу местен враг….

Ето какво каза той пред TribunaPlovdiv.bg в дните преди най-великото пловдивско дерби в историята на това съперничество – финалът за Купата на България – 15-ти май:

“Щастлив съм, че Ботев Пд ще бъде на финала за Купата. Това ще е наистина велик финал. Естествено очаквам победа за моя отбор – Ботев”.

“Спомням си публиката. Каква публика само! Невероятни са. Трибуните бяха пълни във всеки мач, не спираха да пеят. Беше наистина страхотен опит за мен да играя в този отбор”.

“Бих се радвал един ден да се върна в Пловдив, за да гледам мач на Ботев Пд. Определено ще се върна”.

“Голът от 2009 г.? Да, вкарах на Локомотив Пд. Стадионът беше пълен. Никога няма да забравя как реализирах с воле пред толкова много хора. Ударът и самият гол още са в сърцето ми. Само Ботев Пд!”, завърши Морини пред TribunaPlovdiv.bg.

За Ботев Пд италианецът игра в 10 мача и вкара 6 гола през есента на сезон 2009/2010 г.

В момента 37-годишният Морини играе за здраве в долните италиански дивизии – в клуб Кампус Еър.

Явор Въндев пред TribunaPlovdiv.bg – за финала на 15-ти, дербитата в миналото, Тодор Неделев…

Явор Въндев пред TribunaPlovdiv.bg – за финала на 15-ти, дербитата в миналото, Тодор Неделев…

Явор Въндев пред TribunaPlovdiv.bg – за финала на 15-ти, дербитата в миналото, Тодор Неделев…

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker