бетано най-добър сайт за слот игри
Ботев ПловдивИз градаЛокомотив ПловдивФутбол

Пловдив поиска 30 млн. лева за национален стадион

Вчера от Община Пловдив пуснаха писмо до премиера Пламен Орешарски, до министъра на спорта Марияна Георгиева и до Боби Михайлов с искане да бъдат осигурени 20-30 милиона лева за финансиране ремонта на стадион “Пловдив”.

Бившият “9 септември” е в окаяно състояние и под тепетата мечтаят съоръжението да стане втори национален стадион. Прогнозният капацитет ще бъде за 55 000 души и трябва да отговаря на всички изисквания на ФИФА и УЕФА

В писмото са изложени и аргументи, както и снимков материал и справка за посещаемостта на мачовете от “А” група за сезон 2012/2013 г в Пловдив. Според информация на “Меридиан Мач” доста от босовете извън столицата са дали положителен отговор за това стадион “Пловдив” да стане втори национален.

“Уважаеми г-н Орешарски, Уважаема г-жо Георгиева, Уважаеми г-н Михайлов,

През изминалите дни все по-често се говори и обсъжда намерението на държавата да изгради нов Национален стадион в столицата. Коментира се фактът, че капацитетът му ще е 40 000 зрители, а средствата, необходими за изграждането му, ще са около 200 милиона лева,

В тази връзка искам да ви предложа вместо да се влагат 200 милиона лева в едно начинание, което е съпътствано от тромави и тежки процедури по осъществяването му, да се инвестират около 7 пъти по-малко средства – 20-30 милиона лева, за да се довърши построеният на 80% стадион “Пловдив”. Спортното съоръжение безспорно има потенциала да се превърне в Национален стадион и ще привлича зрители от цяла България и чужбина.

Това е вариант, който ще спести на държавата ни средства в дни на криза и в същото време ще възкреси тънещата в забрава спортна реликва в града под тепетата – стадион „Пловдив”. Не бива да се подценява и фактът, че реновирането на комплекса несъмнено ще доведе до развитието на спорта както в Пловдив, така и в цяла Южна България”, гласи част от писмото.

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук от тук >>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker