Ботев ПловдивИз градаЛокомотив ПловдивФутбол

Пловдив поиска 30 млн. лева за национален стадион

Вчера от Община Пловдив пуснаха писмо до премиера Пламен Орешарски, до министъра на спорта Марияна Георгиева и до Боби Михайлов с искане да бъдат осигурени 20-30 милиона лева за финансиране ремонта на стадион “Пловдив”.

Бившият “9 септември” е в окаяно състояние и под тепетата мечтаят съоръжението да стане втори национален стадион. Прогнозният капацитет ще бъде за 55 000 души и трябва да отговаря на всички изисквания на ФИФА и УЕФА

В писмото са изложени и аргументи, както и снимков материал и справка за посещаемостта на мачовете от “А” група за сезон 2012/2013 г в Пловдив. Според информация на “Меридиан Мач” доста от босовете извън столицата са дали положителен отговор за това стадион “Пловдив” да стане втори национален.

“Уважаеми г-н Орешарски, Уважаема г-жо Георгиева, Уважаеми г-н Михайлов,

През изминалите дни все по-често се говори и обсъжда намерението на държавата да изгради нов Национален стадион в столицата. Коментира се фактът, че капацитетът му ще е 40 000 зрители, а средствата, необходими за изграждането му, ще са около 200 милиона лева,

В тази връзка искам да ви предложа вместо да се влагат 200 милиона лева в едно начинание, което е съпътствано от тромави и тежки процедури по осъществяването му, да се инвестират около 7 пъти по-малко средства – 20-30 милиона лева, за да се довърши построеният на 80% стадион “Пловдив”. Спортното съоръжение безспорно има потенциала да се превърне в Национален стадион и ще привлича зрители от цяла България и чужбина.

Това е вариант, който ще спести на държавата ни средства в дни на криза и в същото време ще възкреси тънещата в забрава спортна реликва в града под тепетата – стадион „Пловдив”. Не бива да се подценява и фактът, че реновирането на комплекса несъмнено ще доведе до развитието на спорта както в Пловдив, така и в цяла Южна България”, гласи част от писмото.

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук от тук >>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker