БотевФутбол

Пламен Николов: Идвам в Ботев да играя редовно и да помогна на тима

Централният бранител Пламен Николов трябва да подпише до дни с Ботев. Бранителят говори пред „Тема спорт“ за бъдещето си в Ботев и как се раздели с Литекс.

Пламене, докъде стигнаха нещата с Ботев Пловдив?

– По принцип сме се разбрали и ще подпиша, но има дребен детайл около договора, който предстои да доуточним. Искам да отбележа, че той не е финансов. Не е свързан със заплата, бонуси, въобще с пари. За една минута се разбрахме, претенции не съм имал. Каквото поставиха към мен, това приех, защото знам, че ситуацията в Ботев е тежка. Не съм тръгнал да се правя на велик, проявих разбиране.

Чужбина отпадна ли като опция за теб?

– Да. Макар че, реално погледнато, и сега мога да отида в чужбина, но като съпоставя условията с тези в Ботев като публика, треньор и начин на работа везните накланят към България. Знам, че всеки един футболист говори клиширано, публиката на „канарчетата“ е феноменална, номер едно е… Да, аз наистина съм се възхищавал и се възхищавам на феновете на Ботев. Това определено изигра голяма роля да избера „жълто-черните“. Много хора могат да си кажат, „гледайте го този, и той идва заради привържениците, едно и също си знаят“. Но аз наистина съм страшно повлиян от тази публика. Другото, което бе, е настоятелността на Велислав Вуцов, който държеше много да дойда в Ботев.

Не се ли притесняваш от несигурността в клуба?

– Притеснява ме, но аз не идвам в Ботев Пловдив да изкарвам пари. Идвам да играя редовно и да помогна на тима. Надявам се тази помощ да е взаимна. Не съм дошъл да ставам милионер. И не го правя с тази цел. Ще е много некоректно, ако тръгна да им извивам ръцете при ситуацията в момента в клуба. Аз съм такъв човек, че няма да го направя.

Кога очакваш да подпишеш?

– След като се завърне отборът от Австрия. Пак ви казвам, има лек детайл, който трябва да уточним.

Как се раздели с Литекс и защо?

– Разтрогнал съм си договора с тях по взаимно съгласие. Имам свое обяснение за нещата, но няма да е коректно да го обявявам пред медиите, да изнасям неща от кухнята. Все пак в Литекс са минали едни от най-хубавите ми години като футболист, бял хляб съм ял там. Причините си ги знам. Тръгнах си малко не както трябва, но ги има тези неща във футбола.

Съжаляваш ли, че през зимата се върна в Литекс?

– Да, съжалявам изключително много, но не мога да върна времето назад.

Първенството започна доста интересно, с не малко изненади. Какво очакваш от сезона?

– Надявам се Ботев да се представи по най-добрия начин. Едва ли ще гоним титлата на този етап, но всички заедно – фенове, играчи, треньори и ръководството, трябва да направим едно добро класиране.

Тема спорт

baner-tribuna-plovdiv-pod-statiiteХаресай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни. Сайтът ни НЕ съдържа изкачащи и натрапчиви реклами Услугите, които предлагаме са напълно безплатни Молим Ви да го изключите за TribunaPlovdiv.bg, тъй като рекламата е честният начин медиите да се финансират. Това е важно за нас. Благодарим Ви, Екип на TribunaPlovdiv.bg

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни. Сайтът ни НЕ съдържа изкачащи и натрапчиви реклами Услугите, които предлагаме са напълно безплатни Молим Ви да го изключите за TribunaPlovdiv.bg, тъй като рекламата е честният начин медиите да се финансират. Това е важно за нас. Благодарим Ви, Екип на TribunaPlovdiv.bg