Ботев ПловдивФутбол

Петър Пенчев се връща на работа в Ботев (Пд)

Двама доказани специалисти с богато минало в Клуба се завръщат на работа в детско-юношеската академия на “Ботев” Пловдив.

Дългогодишният футболист и треньор на “Ботев” Петър Пенчев и колегата му Румен Байрев подновяват работата си с талантите от „жълто-черната” школа от новия сезон.

Бившият защитник на „канарчетата” поема работата с набор 2002, който през миналия сезон триумфира с републиканската титла в своята възраст, а през новата кампания ще се състезава в Елитната група до 17 г.

Румен Байрев, който е част от златната генерация на Ботев през 80-те, ще води състава на родените през 2005-та таланти.

Директорът на ДЮШ на “Ботев” Иван Цветанов приветства завръщането на двамата опитни специалисти:

„Доволен съм, че Петър Пенчев и Румен Байрев приеха поканата да се върнат при нас. Двамата са доказани професионалисти, които освен всичко друго притежават и висока квалификация. Убеден съм, че привличането им ще се отрази позитивно на работата в школата и развитието на нашите юноши”, коментира шефът на клубната академия.

„През новия сезон продължаваме да следваме утвърдената през последните години методика. В състава на първия отбор вече има няколко момчета от школата и силно се надявам някои от тях да покажат характер и да се утвърдят като постоянна част от представителния тим.”

„Това трябва да бъде знак за останалите момчета в школата, че вратата на мъжкия състав е отворена и единствено от тях зависи дали един ден ще заслужат мястото си в елита на българския футбол с екипа на родния им клуб”, допълни Цветанов.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker