Новини

Петър Пенчев се връща на работа в Ботев (Пд)

0 коментара 📁 Ботев, Футбол 🕔19.юли 2018
Петър Пенчев се връща на работа в Ботев (Пд)

Двама доказани специалисти с богато минало в Клуба се завръщат на работа в детско-юношеската академия на „Ботев“ Пловдив.

Дългогодишният футболист и треньор на „Ботев“ Петър Пенчев и колегата му Румен Байрев подновяват работата си с талантите от „жълто-черната” школа от новия сезон.

Бившият защитник на „канарчетата” поема работата с набор 2002, който през миналия сезон триумфира с републиканската титла в своята възраст, а през новата кампания ще се състезава в Елитната група до 17 г.

Румен Байрев, който е част от златната генерация на Ботев през 80-те, ще води състава на родените през 2005-та таланти.

Директорът на ДЮШ на „Ботев“ Иван Цветанов приветства завръщането на двамата опитни специалисти:

„Доволен съм, че Петър Пенчев и Румен Байрев приеха поканата да се върнат при нас. Двамата са доказани професионалисти, които освен всичко друго притежават и висока квалификация. Убеден съм, че привличането им ще се отрази позитивно на работата в школата и развитието на нашите юноши”, коментира шефът на клубната академия.

„През новия сезон продължаваме да следваме утвърдената през последните години методика. В състава на първия отбор вече има няколко момчета от школата и силно се надявам някои от тях да покажат характер и да се утвърдят като постоянна част от представителния тим.”

„Това трябва да бъде знак за останалите момчета в школата, че вратата на мъжкия състав е отворена и единствено от тях зависи дали един ден ще заслужат мястото си в елита на българския футбол с екипа на родния им клуб”, допълни Цветанов.

Сподели тази статия с приятели

Няма коментари

Съжаляваме, но няма коментари още!

В момента няма коментари за тази статия, но ти може да си първия, който ще напише мнението си.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *